7óra7

Márczius - Forradalmi játék hat képben Szombathely belvárosában

Márczius - Forradalmi játék hat képben Szombathely belvárosában

2013. 07. 07. | 7óra7

A színészek a történelmi hitelességet követve, de játékos formában mutatják be a forradalom eseményeit a Márczius - Forradalmi játék hat képben című programon. A szereplők egy óra leforgása alatt egy jókedvű történelmi parabolát, kísérleti, vidám színházi produkciót visznek az utcákra - közölte Kelemen Zoltán színművész, aki egyben a történelmi játék írója és rendezője.

A forradalmi események hat helyszínen játszódnak, de a történelmi játék színhelyéül szolgálnak majd a belvárosi műemléképületek erkélyei és ablakai is. A szabadtéri előadásban a dialógusok 21. századi formában hangzanak el, a történésekbe a színművészek - Poppre Ádám, Horváth Ákos, Balogh János, Budai Dávid, Szabó Róbert Endre, Avass Attila, Csonka Szilvia, Kristóf Roland, Endrődy Krisztián, Varga Richárd, Jordán Tamás, Trokán Péter, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán és Kelemen Zoltán - a 60-70 statiszta mellett az utca emberét is bevonják.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint Szombathelyen háromnapos programsorozat keretében emlékeznek meg az 1848-as forradalomról. Az ünnepség huszártoborzóval, lovas huszárok bemutatójával, huszárvirtus-vetélkedőkkel, népzenei és táncos programokkal csütörtökön kezdődik el a Múzeumfaluban. Március 15-én megkoszorúzzák Batthyány Lajos és Horváth Boldizsár szobrát, majd lovas huszárok tartanak bemutatót a Fő téren, az AGORA - Savaria Filmszínházban pedig sajtófotó kiállítás nyílik.

A rendezvénysorozat "vitézes" interaktív történelmi játékokkal vasárnap fejeződik be.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927998943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása