7óra7

Ma kezdődik a Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a Budapest Táncfesztivál

2013. 07. 07. | 7óra7

Az április 29-ig tartó Budapest Táncfesztivál idén hat bemutatóval és brazil sztárvendéggel, a Grupo Corpo társulatával várja az érdeklődőket. A South Bohemian Ballet Egerházi Attilának, az együttes jelenlegi művészeti vezetőjének két új egyfelvonásos balettjével lép fel a Fesztivál Színházban, az eseménysorozat másik helyszínén.


A fesztiválra budapesti bemutatók és premierek készültek, az egyik különlegesség az idén húszéves Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, amely a Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának 100. évfordulóját ünnepli. Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Szegedi Kortárs Balett két Stabat Mater-előadással (Pergolesi, Arvo Pärt) készül egy estén: a produkciót először láthatja a budapesti közönség. A fesztivál a hagyományokhoz híven a tánc világnapi gálával és szakmai elismerések átadásával zárul április 29-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187998693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása