7óra7

Közönségtalálkozó és szimpátiatüntetés Szegeden

Közönségtalálkozó és szimpátiatüntetés Szegeden

2013. 07. 07. | 7óra7

Szimpátiatüntetés Szegeden a REÖK előtt Mintegy kétszázötvenen gyűltek össze a REÖK palota előtt, ahol a Milla Szeged rendezett gyertyákkal, mécsesekkel, forralt borral csöndes demonstrációt amiatt, hogy a szombati közgyűlésen a jobboldal le kívánja váltani Bátyai Edinát, a szabadtéri játékok igazgatóját – adta hírül a Délmagyarország című lap.

A zsúfolásig telt REÖK-ben pedig az István, a király szerzőpárosa, Bródy János és Szörényi Levente, valamint a 2013-as produkció rendezője Alföldi Róbert, Kesselyák Gergely és Rosta Mária tartottak közönségtalálkozót, amit a demonstrálók kivetítőn követhettek.

A beszélgetés az alkotók rockoperával kapcsolatos élményeivel kezdődött. Majd Alföldi Róbert a jövőről, a készülő produkcióról beszélt: "nemzeti konfliktusokról, fájdalmakról szól a darab". Véleménye szerint az előadás akkor működik ha rólunk tud szólni: "egy színházi előadásnak nem az a dolga, hogy választ adjon, hanem hogy arra késztessen, hogy a néző maga találja meg a megoldást" – mondta a rendező.

István a király közönségtalálkozó - Pleskonics András, Kesselyák Gergely, Bródy János, Szörényi Levente, Alföldi Róbert, Rosta Mária

Arra az újságírói kérdésre, hogy egy esetleges vezetőváltás milyen hatással lenne a 2013-as bemutatóra Rosta Mária producer azt felelte, hogy jövőre bemutatják a darabot. "Nem szeretném ha beleszólnának a műbe" – tette hozzá szegedi politikusokra vonatkozólag és ezen felszólalását a hallgatóság tapssal jutalmazta. Rosta garanciákat kért a várostól a jövő évi előadások megtartására, úgy fogalmazott, számukra az első számú garancia a jelenlegi vezető, Bátyai Edina, aki élvezi a bizalmukat. Alföldi hangsúlyozta, hogy a színház egy szakma és hozzátette, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon az egyre romló gazdasági körülmények között is színvonalas műsor látható.

Videóbeszámoló a beszélgetésről

A közönségtalálkozóról és a tüntetésről készült felvételek galériája a Facebook-csatornánkon látható.

Kapcsolódó:

>>> Képgaléria a közönségtalálkozóról és a tüntetésről >>> A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar a Szegedi Szabadtéri ügyében >>> A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni >>> Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság - Törvénytelen az előterjesztés >>> Szörényi, Bródy és Alföldi Szegeden – Szimpátiatüntetés a Szabadtéri politikai támadásnak kitett vezetői mellett >>> Szegedi Szabadtéri Játékok: irány a hakni? – Barátok közt: Kelemen Csabát akarja igazgatónak a szegedi Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487999493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása