7óra7

Követeljük, hogy az önkormányzat törvényesen járjon el

Követeljük, hogy az önkormányzat törvényesen járjon el

2013. 07. 07. | 7óra7

*A Milla Szeged sajtóközleménye:*

December 1-én a szegedi önkormányzat törvénytelenül tartott zárt ülést Bátyai Edina ügyében. Zárt ülést csak abban az esetben rendelhettek volna el, ha azt maga Bátyai Edina kérte volna. De nem kérte!

Követeljük, hogy az önkormányzat december 13-án, az ügy újratárgyalásakor törvényesen járjon el, és ne zárják ki a nyilvánosságot. A nyilvánosság kizárása azt üzeni városunk lakóinak, hogy egyes képviselők nem merik nyíltan vállalni véleményüket. Követeljük, hogy Kohári Nándor, a visszahívást kezdeményező képviselő, valamint a kezdeményezését támogató 14 képviselő indokolja konkrét érvekkel az ügyvezető menesztésének okait.

Az ügyet december 13-án, 16.00 órakor tárgyalják a képviselők nyilvános ülésen. Felszólítunk mindenkit, hogy jöjjön el az ülésre, jelenlétünkkel demonstráljunk, hogy elegünk van abból, hogy egyesek a kultúrát, Szeged város értékeit apró pénzre váltsák. Elegünk van abból, hogy zárt ajtók mögötti döntésekre hivatkozva a mi érdekeinket képviselő önkormányzati képviselők a fejünk felett pazarolják el értékeinket.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Jogunk van tudni, hogy mi miért történik a árosunkban! Éppen ezért a szegedi Milla csoport közérdekű adatigénylést nyújtott be, melyben felszólítjuk Dr. Botka László polgármester urat, hogy adjon választ az alábbi kérdésekre:

1. Mi indokolta, hogy az említett ügyben 2012. december 1-én zárt ülést rendeltek el?

2. Személy szerint ki kezdeményezte, hogy a Némethné Bátyai Edina ügyvezető visszahívását kezdeményező indítványt zárt ülésen vitassák meg?

3. Mi volt a zárt ülés elrendelésének jogalapja?

4. Ki és milyen módon döntött a zárt ülés elrendeléséről?

5. Kérem, legyen szíves rendelkezésünkre bocsájtani a 2012. december 1-i ülés jegyzőkönyvét.

Szeged város lakosai! Legyünk JELEN! Találkozzunk december 13-án, csütörtökön 16.00 órakor a városháza Dísztermében (Széchenyi tér 10. I. em. 101.).

*Dr. Botka László, Szeged polgármestere a facebook-on válaszolt a Milla kérdéseire:*

Bátyai Edina leváltására a halaszthatatlan indítványt Kohári Nándor képviselő tette a közgyűlés előtt két nappal nem kérve az ügyvezetőtől a hozzájárulást a nyilvános tárgyaláshoz, nyilván nem véletlenül! Ilyen esetben az önkormányzati törvény úgy rendelkezik, hogy kötelező zárt ülést tartani személyi kérdésekben. A Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetőjének menesztésével kapcsolatos december 1-én született közgyűlési döntéssel természetesen nem értek egyet, ezért nem írtam alá, így rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményeztem. Biztosítottam, hogy nyilvános ülés keretében tárgyalja a kérdést a közgyűlés, hiszen az ehhez szükséges hozzájárulást megkaptam Bátyai Edinától. Ezzel egy időben ugyanakkor kértem a Városi Televíziótól a közgyűlés közvetítését is. Bízom benne, hogy csütörtökön a helyszínen sok szegedi követi majd figyelemmel a vitát.

A levelével kapcsolatos bővebb, hivatalos tájékoztatást a hét folyamán az Ön részére megküldöm.

_dr. Botka László_

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807999425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása