7óra7

Kicsi nyuszi, karamazov, Road movie és Fajok: színház az EFOTT-on

Kicsi nyuszi, karamazov, Road movie és Fajok: színház az EFOTT-on

2013. 07. 07. | 7óra7

Az EFOTT idei helyszíne, a zánkai Új Nemzedék Központ a Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén terül el. A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem. Az idei EFOTT sztárfellépője a brit elektronikus zene egyik ikonja, a Faithless, mellette két további külföldi sztárfellépő lesz: a cseh zenészekkel, amerikai MC-vel és brazil énekesnővel zenélő N.O.H.A., valamint a Kosheen dj-szettje. A hazai élvonal képviselői közül mások mellett a Tankcsapda, a Beatrice, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Bëlga, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, az Anna & the Barbies és a Brains is koncertet ad.

Június 26-tól négy estén négy olyan előadás látható a rendezvényen, amelynek célközönsége az EFOTT-ra látogató korosztály. 26-án Csémy Balázs és Réti Adrienn szereplésével a Kicsi nyuszi hopp hopp látható. A produkció "kiindulópontja egy tinédzsergyilkosság, és a szcenírozott dokumentumdrámának induló előadásról először nem is gondoljuk, hogy nevetni lehet majd rajta. Pedig lehet, mert a legjobb értelemben vett görbe tükör, a felgyorsult-mediatizált társadalomban nevelkedett fiatalokat körülvevő magatartásminták okozta torz értékrendszer tükre. Érdemes megnézni, mielőtt a lefitymáló »ezek a mai fiatalok…« közhelyet aggasztjuk a tizenévesek tetteire" – írtuk az előadásról

Kicsi nyuszi hopp hopp - Réti Adrienn, Csémy Balázs

Generációs előadás a 27-én látható karamazov is. F. M. Dosztojevszkij regénye Faragó Zsuzsa dramaturg, Laboda Kornél rendező, valamint Adorjáni Bálint, Jankovics Péter, Lazók Mátyás, Orosz Ákos színészek értelmezésében látható az EFOTT-on. "Ez a kisbetűs karamazov elsősorban az ő generációjuk apadilemmájáról, leválásáról, útkereséséről szól" – áll az előadásról szóló kritikánkban

karamazov - Adorjáni Bálint, Orosz Ákos, Jankovics Péter, Lazók Mátyás

28-án a Thelma és Loiuse zenés és magyar átiratát, a Road movie-t nézhetik meg az érdeklődők. Máthé Zsolt rendezésében két barátnő útnak indul, hogy kirúgjanak a hámból. aztán nagy bajba kerülnek. Végül mindent felégetnek maguk mögött. Kaland négykezes zongorára a nyolcvanas évek slágereivel, Murányi Mártával, Szathmári Judittal, Friedenthal Zoltánnal és Nagyhegyesi Zoltánnal. 29-én A fajok eredete című darabot adja elő Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs – a Tasnádi István szövegére létrejött előadást Dömötör Tamás rendezte.

Roadmovie – Th&L - Szathmáry Judit

A színházi előadások este 9 órakor kezdődnek.

Tavaly Velencén tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt EFOTT, rendszeresen mintegy 70 ezres látogatószámmal.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437998185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása