7óra7

Kétnyelvű hétvége a budapesti operett-musical fesztiválon

Kétnyelvű hétvége a budapesti operett-musical fesztiválon

2013. 07. 07. | 7óra7

Kerényi Miklós Gábor, Janza Kata, Kirill Gorgyejev, Natalija Dijevszkaja Szombat délután a Budapesti Operettszínház társulatának, este pedig a szentpétervári Zenés Komédia Színház művészeinek előadásában látható az operett.

Vasárnap este a szentpétervári színház Bernard Slade-Stan Daniels Jövőre, Veled, itt! című komédiájának zenés verziójával lép színpadra a Raktárszínházban, közreműködik a Budapesti Operettszínház Musical Együttese. A darabot a Nagymező utcában és a Néva-parton is Somogyi Szilárd rendezésében mutatták be - közölte a színház az MTI-vel.

Az április 29-ig tartó fesztiválra tizenegy rangos produkciót hoztak a berlini, bukaresti, csíkszeredai és szentpétervári zenés színházak. A Kolozsvári Állami Magyar Opera társulata is Kálmán Imre-művel, A cirkuszhercegnővel zárja a fesztivált, a nemzetközi operavilágban is jegyzett énekesek, Kele Brigitta és Szabó Levente alakítják a főszerepeket.

Játszották Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét is, amely nemcsak a vendéglátóknak, hanem a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínháznak is az egyik sikerprodukciója. Így a fesztiválon román és magyar énekes színészek együtt adták elő a darabot.

A marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói García Lorca Bernarda Alba háza című drámájának zenés feldolgozását mutatták be. A vendéglátó színház Pesti Broadway Stúdiójának növendékei pedig Pintér Béla Parasztoperáját adták elő. A kamara-előadások sora egy berlini Edith Piaf-emlékesttel egészült ki.

A legnagyobb operett- és musicalslágerek hangzanak fel péntek este látványos keretek között, az európai zenés színházak sztárjaival.

A hagyományteremtő eseményt támogatja a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is, de a költségek jelentős részét a teátrum saját forrásból, a jegybevételekből fedezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47998747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása