7óra7

Január 15-től miniszteri biztos működik a Nemzeti Színházban

Január 15-től miniszteri biztos működik a Nemzeti Színházban

2013. 07. 07. | 7óra7

Alföldi Róbert

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének meghívására Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója a miniszter dolgozószobájában találkozott Vidnyánszky Attila kinevezett főigazgatóval annak érdekében, hogy a vezetőváltás gördülékenyen és békésen történjen meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya az MTI-vel.

Vidnyánszky Attila A közlemény szerint Alföldi Róbert kötelezettséget vállalt arra, hogy június 30-ig az éves költségvetés időarányos részét használja fel, beleértve a társasági adókedvezményt is.

A találkozón megállapodtak a miniszteri biztos feladatkörében is, akinek munkája az átadás-átvételi eljárás segítése és a 2013-14-es színházi évad előkészítése. Fekete Péter miniszteri biztost az emberi erőforrások minisztere január 15-ével nevezi ki, díjazása a minisztérium keretéből történik. A Nemzeti Színház segítséget nyújt a munkafeltételek megteremtésében - olvasható a közleményben.

A miniszteri biztos kinevezéséről szóló miniszteri utasítás tervezete szerint a biztos a színház jelenlegi és július 1-től kinevezett vezérigazgatójának együttműködését segíti elő, különös tekintettel az átadás-átvételi eljárásra, együttműködik a színház Felügyelő Bizottságával. Figyelemmel kíséri a jelenlegi igazgató mandátumán túlnyúló szerződéseket, kötelezettségvállalásokat, különös tekintettel a lejáró szerződések esetleges meghosszabbítására és előkészíti az új igazgatóval együttműködve a 2013/2014-es színházi évadot, annak produkcióival kapcsolatos, a színház és harmadik személy(ek) között létrejövő szerződéseit.

A miniszteri biztos tevékenységét az emberi erőforrások minisztere irányítja, és az Emmi kultúráért felelős államtitkári kabinet titkársága segíti. Tevékenységéről a miniszteri biztos június 30-i zárónappal írásbeli beszámolót készít, amelyet a miniszterhez nyújt be.

A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és juttatásokra jogosult, amelyet az Emmi biztosít.

A miniszter decemberben nevezte ki Vidnyánszky Attilát, a debreceni Csokonai Színház igazgatóját a Nemzeti Színház új vezetőjének, akinek megbízatása öt évre, 2018. június 30-ig szól. Az átadás-átvétel lebonyolítását Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója miniszteri biztosként segíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837999303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása