7óra7

Hétfőn indul a VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále

Hétfőn indul a VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále

2013. 07. 07. | 7óra7

Csiky Gergely Színház A korábbiakhoz képest ugyan jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatunk, de a nézők változatlanul a megszokott magas színvonalú, pedagógiai és művészi felelősséggel színre vitt előadásokkal találkozhatnak - fogalmazott Novák János fesztiváligazgató a kaposvári színházban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, az első, tíz évvel ezelőtti biennále indulása óta nagyon sok hazai színházban kaptak hangsúlyos szerepet a gyermek- és ifjúsági előadások. A fesztiváligazgató szerint a fiatal korosztály számára Kaposváron bemutatott darabokkal "az emberré válásban egyedülálló lehetőséget kínál a színház". Novák János hozzátette: az élményszerűen megszerzett ismeretekhez, "a valósággal való szembesüléshez" szeretne hozzájárulni a biennále, amely fontos értékeket közvetít.

A programok sorában gyermekeknek és fiataloknak szóló előadások mellett lesznek olyan darabok is, amelyekre a csecsemőkkel érkező szülőket, nagyszülőket várják. A Csiky Gergely Színházban a nagyszínpadon, a stúdióban és a próbateremben lesznek előadások, de a közeli Agorában és az Európa parkban is érdekes programokkal, bábelőadásokkal, játszóházzal, vásári képmutogatással várják az érdeklődőket.

A kaposvári színház társulata mellett az ország több városából és külföldről is érkeznek fellépők, például olasz, német és francia előadók.

A Kaposvár a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále programja részletesen itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr498000705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása