7óra7

Felolvasószínházi Fesztivál Kaposváron

Felolvasószínházi Fesztivál Kaposváron

2013. 07. 07. | 7óra7

Csiky Gergely Színház, Kaposvár Az esemény házigazdája és főszervezője a kaposvári Csiky Gergely Színház, társszervezők a kassai Thália Színház és a szabadkai Népszínház - tájékoztatta a kaposvári színház az MTI-t.

A szervezők közlése szerint mindhárom társulat egy-egy önálló darabbal, egy-egy kortárs magyar szerző - Csehy Zoltán, Brestyánszki B. Rozália és Szálinger Balázs drámaíró - művével érkezik a fesztiválra, egy negyediket pedig közösen hoznak létre. Utóbbi egy Kaposvárról elszármazott szerző, Kerékgyártó István erre az alkalomra a somogyi megyeszékhelyre igazított Rükverc című drámája. A darabot nemrég mutatta be a Katona József Színház Máté Gábor rendezésében. Az írásokat Czajlik József, Mezei Zoltán, Laboda Kornél és Lendvai Zoltán viszik színre.

Az előadások után Bérczes László, a kaposvári társulat művészeti vezetője beszélget az írókkal, rendezőkkel, amelyhez Háy János író-költő, Lőkös Ildikó dramaturg, Tasnádi István író, Radnai Annamária dramaturg, Sándor L. István színházi szakíró lesznek partnerek.

A rendezvény ingyenes kísérőprogramja a kaposvári színház igazgatója, Rátóti Zoltán, valamint Grisnik Petra és Szila Miklós Csodalépés és Ruska & Mica the great mashup című koncertje, a szabadkai színház társulata zenés irodalmi kávéházban invitálja a közönséget, a vendéglátó teátrum fiatal művésze, Váncsa Gábor rendezésében pedig A földmérő című rövidfilm bemutatójával várják az érdeklődőket.

>>> A Felolvasószínházi Fesztivál műsora a 7óra7-en

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr737998469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása