7óra7

Félidőben a Szegedi Szabadtéri: jön a Mária

Félidőben a Szegedi Szabadtéri: jön a Mária

2013. 07. 07. | 7óra7

A nehéz gazdasági helyzet hatásait a szegedi csillagfödeles színház is megérzi: míg a válság előtti években a legdrágább jegyek fogytak el leghamarabb, most a legolcsóbb – a Brüsszel, Nizza, Toledo és Odessza szektorokba szóló – belépőket keresik leginkább. Továbbra is a musical és operett előadások számítanak a legnépszerűbbnek. A hátra lévő közel egy hónapban még két „húzó” darabot mutatnak be a Dóm téren.

Szarka Tamás első musicalje Debrecenből érkezik

A szegedi szimfonikusok augusztus 8-i ajándékkoncertjén kívül még két produkció hét előadása van hátra a Dóm téren. Pénteken Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be a Ghymes együttes alapítójának, Szarka Tamásnak első musicaljét, a Máriát A zenés darab a debreceni Csokonai Színházból érkezik Szegedre. A Mária című mű Szűz Mária életének azon szakaszát jeleníti meg, amikor sorsának értelmét, Jézust szíve alá álmodja, majd leányanyaként menekülni kényszerül. Ebben csak József a támasza és a kitaszítottságában, kilátástalanságában növekvő hite. A történet Herodes ékes palotájában kezdődik, majd az angyal jön Mária álmába, hogy meghozza a csodálatos hírt a fiúról. Máriát Újhelyi Kinga, Józsefet Bakos-Kiss Gábor kelti életre a Dóm tér színpadán.

Mária

Mágnás Miska zárja az idei szezont

Augusztus 17-én szezonzáró bemutatóként a Nemzeti Színház direktora, Alföldi Róbert állítja színpadra Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöld operettjét, a Mágnás Miskát A darabot még további három estén – augusztus 18-án, 19-én és 20-án – láthatják az érdeklődők. Cintányéros cudar világot felidéző operett még soha sem szerepelt a Dóm téren. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyis „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. A mulatságos történet igazi jutalomjátékot jelent a parádés szereposztásnak. A Stohl András címszereplésével látható produkcióban többek között színpadra lép még Molnár Piroska, Hirtling István, Náray Erika és Rácz Rita.

Stohl András

Az operettprodukcióra olyan nagy az érdeklődés, hogy már van olyan előadás, amelyre a jegyek 75 százaléka gazdára talált.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr728000221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása