7óra7

Dél-Koreában vendégszerepel a kolozsvári magyar színház

Dél-Koreában vendégszerepel a kolozsvári magyar színház

2013. 07. 07. | 7óra7

Az 1950-ben alapított Koreai Nemzeti Színház hat évtizede fontos szerepet tölt be Dél-Korea művészeti életében. Az intézményben három társulat: a Koreai Changgeuk Nemzeti Társulat, Korea Nemzeti Táncegyüttese, valamint Korea Nemzeti Zenekara működik. Az ország kulturális hagyományainak újraértelmezésére törekvő intézmény alapította meg a Koreai Előadó-művészetek Nemzeti Múzeumát is.

Suttogások és sikolyok - Bogdán Zsolt

A Suttogások és sikolyok című, három UNITER-díjjal jutalmazott előadás 2010 januárja óta szerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház műsorán. 2010-ben ez a produkció elnyerte a legjobb előadás díját, Andrei Şerbant a legjobb rendezés, Bogdán Zsoltot pedig Ingmar Bergman szerepéért a legjobb színész díjával tüntette ki az Országos Színházi Szövetség.

Az előadás 2012 szeptemberében részt vett a Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon, 2012 júniusában a budapesti Vígszínházban vendégszerepelt, 2011 szeptemberében pedig a Belgrádi Nemzetközi Színházi Fesztivál versenyprogramjának részeként játszotta a társulat. A bukaresti közönség két alkalommal, 2010, illetve 2011 novemberében is megtekinthette az előadást az Országos Színházi Fesztiválon.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata másodszor fog vendégszerepelni Szöulban. 2011 májusában a III. Richárd előadás aratott nagy sikert Dél-Koreában. Tompa Gábor rendezését az LG Arts Centerben tartott három előadáson mintegy 2500 néző látta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527998633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása