7óra7

Csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása az árvíz miatt

Csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása az árvíz miatt

2013. 07. 07. | 7óra7

Homokzsákokat töltenek a katasztrófavédelem zsáktöltő gépével a Margitsziget keleti oldalán 2013. június 5-én. A szigeten megkezdték az ideiglenes gát építését. A fővárosban várhatóan június 10-én tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással. Az árhullám levonulása az erőjelzések szerint húsz napig is eltarthat, ezért a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi évadát a tervek szerint június 28-án, a Spartacus című balettelőadással nyithatják meg.

Bán Teodóra ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a sziget lezárása, az áradat levonulása utáni fertőtlenítés, kertészei tevékenység miatt a felújítási munkálatokkal is csúsznak.

Hozzátette: június 14-én mindenképp szeretne valahol Budapesten, szabadtéren egy jótékonysági hangversenyt adni az árvízkárosultak javára a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Mint kiemelte, bár a Szabad Tér Színház is a károsultak között van, elsőként szeretnének segíteni másokon.

A Budapesti Fesztiválzenekar azt közölte az MTI-vel, hogy egyéb hangversenyei és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad más előadásai függvényében később születik arról döntés, hogy a koncertet egy másik időpontban megtartják-e. A közönséget honlapjukon keresztül tájékoztatják az egyeztetések eredményéről. Kérik, hogy addig is őrizzék meg a korábban átvett regisztrációs jegyeket.

A Szabad Tér Színház előadásaira megváltott jegyek június 6-tól június 21-ig becserélhetők a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatók két helyszínen: a Szabad Tér Jegyirodában és a Városmajori Szabadtéri Színpad jegypénztárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577998321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása