7óra7

Családi fesztivál vezeti fel a színházi találkozót

Családi fesztivál vezeti fel a színházi találkozót

2013. 07. 07. | 7óra7

Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója kedden az MTI érdeklődésére elmondta: az ötnapos eseménysorozat beleillik a teátrum családbarát profiljába, egyedülálló módon elejétől a végéig egyszerre több generáció tagjainak kínál színvonalas szórakozást és olyan jellegű darabok népszerűsítését szolgálja, amilyeneket általában nem válogatnak be a POSZT programjába.

A direktor kiemelte, hogy a Pécsi Nemzeti Színházba és a Bóbita Bábszínházba tervezett előadások iránt már most jelentős az érdeklődés, négy-öt darabra már elfogytak a belépők. Hozzátette: azt reméli, csakúgy, mint a POSZT versenyelőadásai, a családi fesztivál produkciói is telt ház előtt zajlanak majd.

A fesztivál május 29-én a Centrál Színház A hang-villa titka című interaktív mesejátékával veszi kezdetét, ezt a kassai Thália Színház Gergő és az álomfogó című zenemusicalje követi.

Holdbeli csónakos - Olt Tamás, Kiss Gergely Máté, Vranyecz Artúr

Május 30-án a Pécsi Nemzeti Színház A sivatag hercege című zenés kalandjátéka és a debreceni Csokonai Színház Holdbeli csónakos (kritikánk itt) című táncos-zenész mesejátéka lesz műsoron.

Május 31-én az Örkény István Színház A sötétben látó tündér című mesebeszédét és a Pesti Magyar Színház Rumini című mesejátékát láthatja a közönség.

Pinokkió - Keresztes Tamás, Haumann Péter

Június 1-jén lesz a Katona József Színház Pinokkió kritikánk itt) című gyerekbábthrillere, a Miskolci Nemzeti Színház Óz, a nagy varázsló (kritikánk itt) című meseelőadása, valamint a pécsi Bóbita Bábszínház Szivárványhinta című csecsemőszínházi előadását, A kis hableány című produkciót, valamint a teátrum bábkészítő foglalkozását is ezen a napon rendezik.

Az érdeklődők június 2-án, a zárónapon a kaposvári Csiky Gergely Színház Holnemvoltfa (kritikánk itt) a Pécsi Nemzeti Színház A Padlás (kritikánk itt) című előadását, valamint a Studió K Színház Szamár a torony tetején (kritikánk itt) című élőzenés, bábos mesejátékát tekintheti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277998453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása