7óra7

Bizalmi tőke - A Gyújtópont-sorozat utolsó állomása a Trafóban

Bizalmi tőke - A Gyújtópont-sorozat utolsó állomása a Trafóban

2013. 07. 07. | 7óra7

A Transquinquennal és a Groupe Toc produkciója a gazdasági világválság témáját járja körül szarkazmussal, a fekete humort sem nélkülözve. A december 14-i előadás után Tompa Andrea színikritikus beszélget az alkotókkal.

A produkció francia nyelven, magyar és angol felirattal látható - áll a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előadás plasztikus, néhol nevettető, néhol megdöbbentő, messzire rugaszkodik a hagyományos színházi formától és eszköztártól. Gazdasági válság, fenntartható fejlődés, fogyasztás, depresszió. 2008 ősze óta a bőrünkön érezzük ezeket a fogalmakat. A két besorolhatatlan brüsszeli társulat koprodukciója ezeket a témákat dolgozza fel.

A Transquinquennal és a Groupe Toc az előadásra készülve hónapokon át konferenciákat, találkozókat, beszélgetéseket és művészeti akciókat szervezett a témában. Ennek eredményéképpen pedig globalizáció- és kapitalizmuskritikát fogalmaztak meg. "Abszurd, fekete humorral kapjuk kézhez a kérdéseket: ki felelős a válságért, mik az okai és mit (nem) lehet tenni?" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Capital confiance

A produkció a Gyújtópont Színházi Sorozat utolsó, ötödik állomása. A széria produkciói provokatívak, elgondolkodtatóak, és sok esetben magát a közönséget is bevonják az előadásba. A társadalmi kérdésekre és problémákra érzékenyen reagáló színház egyre gyakoribb Európa-szerte, ezek közül válogatott a Trafó.

>>> Bizalmi tőke (Capital Confiance) - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587999443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása