7óra7

Besenczi Hajmeresztőt rendez a zalaegerszegi Kvártélyházban

Besenczi Hajmeresztőt rendez a zalaegerszegi Kvártélyházban

2013. 07. 07. | 7óra7

Kvártélyház A Kvártélyház nyári színházi előadásairól csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót Zalaegerszegen. A Hajmeresztőben a szenátorné szerepét játszó Ecsedi Erzsébet szerint a darab könnyed esti szórakozást ígér. Tele van komikus helyzetekkel, de a közönség számára az lesz a legizgalmasabb, hogy ők alakítják az előadást - tette hozzá.

A szövegkönyvhöz kötött alapszituáció adott: a történet egy fodrászüzletben játszódik, amelynek emeletén egy zongoraművésznő lakik, akit meggyilkolnak. A színészek az első jeleneteket bemutatják, de ezt követően a nyomozók és a nézők irányítják a történetet, így minden előadás más-más variáció szerint folytatódik.

A Hevesi Sándor Színházzal közös produkcióban készülő bűnügyi játékot a nyári színházi programsorozat keretében öt alkalommal láthatja a közönség, majd októbertől a kőszínházban is bemutatják.

Tompagábor Kornél ügyvezető arról számolt be, hogy a színházi esték következő előadása a The Hungarian Blues Brothers című "zenés találmány" lesz. A darab bemutatásának az volt a feltétele, hogy a színházi előadás nem hasonlíthat a filmre, csak a figurák lehetnek azonosak.

A szerzők - Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve és Tompagábor Kornél - a történetet két világhírre vágyó, zeneimádó sírásóról írták meg, akik Trabanttal járják a világot. A darabban elhangzanak a Blues Brothers című film slágerei, de a zalaegerszegi előadásra Hrutka Róbert is írt egy dalt The Hungarian Blues Brothers címmel.

Az elmúlt évek sikeres előadásai közül idén is műsorra tűzik A padlás című musicalt és a Játék a kastélyban című három felvonásos Molnár Ferenc-darabot. A szezon a Hotel Menthollal zárul, a musicalt öt éve játsszák a Kvártélyház színpadán, lassan elérkeznek a hatvanadik előadáshoz.

Gyutai Csaba polgármester kiemelte, hogy a korábbi években az Alsóerdő volt a nyári színházi előadások helyszíne, de mióta beköltözött a rendezvénysorozat a belvárosba, a barokk hangulatú műemléképület udvarába, még népszerűbbek lettek az előadások.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr608000363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása