7óra7

Béres Márta One-girl Show és Éljen a szerelem! a József Attila Színházban

Béres Márta One-girl Show és Éljen a szerelem! a József Attila Színházban

2013. 07. 07. | 7óra7

A Kosztolányi Dezső Színházat a Szabadkai Népszínház ideiglenesen megszüntetett magyar tagozatát pótlandó hozták létre több mint 17 éve. Szerencsére a szabadkai állandó társulat hamarosan újra működhetett, a Kosztolányi pedig a fiatalok kísérleti műhelyeként vált ismertté. Folyamatosan támaszkodik a kortárs, alternatív, kísérletező, független színházas hagyományokra, eredményekre. Tematikailag és formailag a kortárs modern színház képviselője.

A Kosztolányi Színház jelentős erőfeszítéseket tesz a magyar kultúra és színház déli irányultságú, szerbiai, balkáni érvényesítése, jelenléte érdekében, ugyanakkor szervesen kapcsolódik a vajdasági közeghez és közönséghez. A magyarországi színházi palettán is reprezentatív helyet foglal el, a rá jellemző műhelymunka elismert úgy a független-alternatív, mint a konvencionális-konzervatív színházi világban.

Béres Márta One-girl Show - Béres Márta *2012. március 8., 19.00: Tolnai Szabolcs: Éljen a szerelem!*

Főhajtás a színészóriások előtt, nosztalgikus álomkép az operettekről és a régi Szabadkáról.

Az Éljen a szerelem! az Osztrák–Magyar Monarchia végóráinak korába viszi vissza nézőjét.

Miloš Crnjanski drámaszövege, Rilke versei és Csáth Géza novellái a Csárdáskirálynő dallamaival keverednek, próbára téve kulturális emlékezetünket. A tartalmi, akusztikus és vizuális hatások együtt teszik feledhetetlenné Tolnai Szabolcs színpadra álmodott filmjét. (Kritikánk itt olvasható.

*2012. március 9., 19.00: Urbán András: Béres Márta One-girl Show*

Béres Márta szólóelőadása egy csodálatos vajdasági színésznő életének mozaikképeit tárja elénk.

"Egy egyszemélyes produkciónál mindig kérdéses, hogy a színész/nő mennyire képes betölteni a teret, lekötni a figyelmünket, üresjáratok nélkül lejátszani az előadást. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház One-girl show-ja esetében elmondhatjuk, hogy Béres Márta képes mindegyik követelménynek megfelelni. Még csak díszletre sincs szüksége ahhoz, hogy magával ragadóan közel vigyen, az általa megszemélyesített nő(k) – lehet Béres Márta, lehetnek sokan mások is – élettörténetéhez." (kritikánk itt

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr858001183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása