7óra7

Augusztus 20-án is István, a király Szegeden

Augusztus 20-án is István, a király Szegeden

2013. 07. 07. | 7óra7

Elképesztő rövid idő alatt kapkodták el az augusztusi István, a király két meghirdetett előadására a belépőket, aminek eredményeképpen ma már tulajdonképpen szinte lehetetlenség jegyet szerezni – legalábbis bérleten kívül és jó helyekre – a Szegedi Szabadtéri Játékok idei szezonzáró produkciójára. Az érdeklődők közül többen szinte pánikban hívják a jegyirodát, hogy tudnak-e még széket foglalni maguknak a nézőtéren – áll a Játékok közleményében.

A fesztivál menedzsmentje ezért úgy döntött: harmadik előadást hirdetnek a darabból. A harminc éves jubileumát ünneplő legendás rockoperát a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án is láthatja a Dóm téri közönség. Jegyet váltani március 6., szerdától lehet a Fesztivál Jegyirodán és az ismert elárusító helyeken.

A rendező, Alföldi Róbert már most kész koncepcióval rendelkezik, díszlet- és jelmeztervezőjével, valamint a dramaturggal alaposan kimunkált színpadi elképzeléseket mutattak be vasárnap a két szerzőnek. Szörényi Levente és Bródy János teljes egyetértésben fogadták el az izgalmas, kortárs koncepciót.

Kuriózumként említendő, hogy az István, a király harminc éves történetében most először játsszák a darabot élőzenével, hatvantagú zenekarral. Ennek hangsúlyozására is különleges ötlettel állt elő a rendező. Hogy pontosan mivel, az augusztus 17-én, 18-án és 20-án kiderül a szegedi szabadtéri színpadán – összesen tizenkétezer néző előtt.

>>> A Szegedi Szabadtéri Játékok műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947998979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása