7óra7

Anyagi gondok miatt egyetlen felnőtt társulat vesz részt az idei Jókai Napokon

Anyagi gondok miatt egyetlen felnőtt társulat vesz részt az idei Jókai Napokon

2013. 07. 07. | 7óra7

Komárom A felvidéki diák- és felnőtt színjátszók - az idén 49. alkalommal megrendezésre kerülő - országos versenyén, a Jókai Napokon ezúttal klasszikusok mai átiratai és kortárs szerzők darabjai kerülnek színre. A Jókai Napok rendezvénysorozat június 11. és 17. között Komáromban négy helyszínen zajlik majd, annak során hét versenyelőadást, három klubprodukciót és két vendégelőadást is láthatnak a nézők.

A fesztivál idei kínálatáról Csengel Mónika, a fesztivál szervezője a hetilapnak azt nyilatkozta: mivel sok felnőtt színjátszó csoport anyagi gondokkal küzd az utóbbi időben, az idén csak egy felnőtt társulat - a losonci Kármán József Színház - vesz részt a versenyen. Hozzátette: ezzel szemben jóval nagyobb mértékben képviseltetik magukat a fiatalabbak.

"Remélem, hogy jövőre, a jubileumi, 50. fesztiválra valamennyien elkészülnek, és megint 14-15 csapat lesz itt, ahogy tavaly is" – hangsúlyozta a főszervező.

A versenyen az idén a losonci színház, a diáktársulatok közül pedig a galántai TSÍZIÓ, a kassai KGSzT, a füleki Apropó Kisszínpad, a komáromi GIMISZ Diákszínpad és a M.E.G. há’ csoport, valamint a rozsnyói gimnázium csapata méri össze tudását.

A verseny megnyitója június 13-án, szerdán 17 órakor lesz a révkomáromi Tiszti Pavilon dísztermében. Este 21 órától az őrsújfalui ÉS?! Színház adja elő Fazekas István Elvira című színművét, amelynek a Jókai Napok után Százhalombattán lesz a premierje. Csütörtökön az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs est várja a vendégeket, Majorfalvi Bálint, Bandor Éva, Nagy László, Olasz István és Derzsi György szereplésével. Június 15-én, pénteken Ölvecky András, Habodász István és Zsidek Pál tart Cseh Tamás-estet, a szombati "záróbulin" pedig a ZSEB zenekar, Zsapka Attila és Benkó Ákos zenél.

Magyarországot a Trainingspot Társulat táncszínháza képviseli Budapestről. Nyitráról a Konstantin Filozófus Egyetem végzős drámapedagógus hallgatói érkeznek, ők az Izy, Gizy és Fedor című produkciót adják elő. Az előadás érdekessége, hogy magyar nyelvű lesz, annak ellenére, hogy a csoport tagjainak többsége szlovák anyanyelvű.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr578000497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása