7óra7

Aláírták az Erkel Színház kivitelezési szerződését

Aláírták az Erkel Színház kivitelezési szerződését

2013. 07. 07. | 7óra7

Erkel Színház A szerződés aláírását követően a munkálatok "haladéktalanul" megkezdődhetnek - közölte az MTI-vel Turkovics Monika marketingigazgató. Az építkezés első ütemének végén, 2013 márciusától 100 napon át már próbaüzem folyik az Erkel Színházban, amely időszak alatt az Operaház társulata 80 előadást teljesít az épületben.

A Magyar Állami Operaház kezelésében lévő Erkel Színház csaknem egy év múlva 2013. november 7-én nyílik meg hivatalosan, Erkel Ferenc születésének 203. évfordulóján. E napot a Magyar Állami Operaház mint a Magyar Opera Napját kívánja megünnepelni.

Az újranyitó színház Erkel Hunyadi László című művével indítja a jövő generáció bevezetését az opera világába. A Hunyadi-opera, a 2012/13-as évad első nagy sikerű bemutatója össztársadalmi eseménnyé vált: ezerkétszáz ülőhely telt meg az Andrássy úti kivetítő előtt, összességében egymillió ember látta a bemutató részleteit a televíziós- és online közvetítés által, tavasszal pedig ugyanennek a műnek az ifjúsági változata kerül diákok tízezrei elé az Erkel Színházban.

Reggel a SOTE I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján Ókovács Szilveszter, a dalszínház mb. főigazgatója a klinikán 2013-ban elsőként világra jött újszülöttnek, Üveges Anna Lénának, illetve édesanyjának átadta a Magyar Állami Operaház Útravaló 2013 című cd-jét, amelyen az Operaház neves művészei az operairodalom gyöngyszemeit szólaltatják meg. A kiadványt a dalszínház minden magyar állampolgárságú újszülöttnek el kívánja juttatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr907999345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása