7óra7

A XX. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált rendezik Szabadkán

A XX. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált rendezik Szabadkán

2013. 07. 07. | 7óra7

Kosztolányi Dezső Színház A május 19-től 25-ig tartó fesztivál közönsége huszonegy drámai- és bábelőadás közül válogathat.

A fesztivál fődíjáért, a Grand Prix-ért Szlovénia, Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Magyarország, Oroszország, Lengyelország, Macedónia, Japán, Olaszország, Franciaország, Bulgária, Fehéroroszország és Ausztria színjátszói versengenek. A zsűrit Predrag Bjelosevic boszniai költő-drámaíró, a David Burman orosz rendező-bábszínész, Jacque Trudeau kanadai színész, Sinisa Jelusic montenegrói filozófus-irodalmár, valamint Miroslav Radonjic szerb színikritikus alkotja.

A Kis herceg-életműdíjat idén ketten vehetik át: Eva Farkasova szlovákiai díszlet-, jelmeztervező és Predrag Bjelosevic boszniai költő-drámaíró.

Magyarországról két előadás érkezik Szabadkára: a Budapest Bábszínház Lúdas Matyija amelyet Fige Attila rendezett, és a pécsi Bóbita Bábszínház Péter és a farkas című előadása Kuthy Ágnes rendezésében.

A drámai és bábelőadások mellett filmek, zenei programok, kerekasztal-beszélgetések, színházi műhelyek, könyvbemutatók és kiállítások várják az érdeklődőket.

Az előadásokat három szabadkai helyszínen játsszák, a Jadran Színpadon, a Kosztolányi Dezső Színházban és a Gyermekszínházban. Az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az elmúlt 19 évben 43 országból 506 együttes szórakoztatta a gyerekeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167998479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása