7óra7

A szebeni fesztivál a megszorítások ellenére is ragaszkodik a Maladypéhez

A szebeni fesztivál a megszorítások ellenére is ragaszkodik a Maladypéhez

2013. 07. 07. | 7óra7

A Román Kulturális Minisztérium egy héttel a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál megnyitója előtt drámaian lecsökkentette a fesztivál támogatására szánt összeget, aminek következtében a szervezők több neves külföldi társulat meghívását is kénytelenek voltak visszamondani. A Maladype Színház eredetileg két előadásával (Platonov Tojáséj is vendégszerepelt volna a nemzetközi találkozón, ám a fesztivál mottójául választott „válság” közbeszólt. Constantin Chiriac, a Radu Stanca Nemzeti Színház és a Szebeni Színházi Fesztivál igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Maladype fellépését – a társulat tavalyi sikeres bemutatkozása után (Leonce és Léna) –, minden körülmények között támogatja és a jelentősen megkurtított költségvetés ellenére a SITF a Maladype Színház Tojáséj című előadását május 31-én 21:30 órai kezdettel a Sala Studio TNRS-ben vendégül látja.

Jelenet a Tojáséj című előadásból

A Weöres Sándor törékeny szépségű egysorosa által ihlettett Tojáséj című előadás másnapján, június 1-jén, 10 órakor a Centrul Cultural Habitusban a sajtó nyilvánossága előtt bemutatják a jubileumi évfordulóra készült kétnyelvű Maladype 10év/years könyvet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr478000549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása