7óra7

A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar a Szegedi Szabadtéri ügyében

A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar a Szegedi Szabadtéri ügyében

2013. 07. 07. | 7óra7

Sülyi Péter A Szegedi Szabadtéri Játékok a legpatinásabb művészeti fesztiválok egyike Magyarországon, művelődéstörténeti és historikus jelentőséggel bíró nemzeti érték - olvasható az összegzésben.

Sülyi Péter, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének tagja kiemelte az MTI-nek, hogy a játékok töretlen szakmai rangjának elismerését jelzi a szövetség által odaítélt kétszeres kiváló minősítés is.

"Eddig semmiféle szakmai hiányosság nem vetődött fel a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kapcsolatban. A Magyar Fesztivál Szövetségnél a fesztiválminősítők által készített részletes és hiteles felmérések rendelkezésre állnak, ha tehát mégis akadna valami kifogásolni való, készek vagyunk minden segítséget megadni az objektív, szakmai alapú döntés kialakításához" - mondta Sülyi Péter.

Hozzátette: feltétlenül szakmai döntésre, azt megelőzően pedig pályázat kiírására van szükség, hiszen azt az eladóművészeti törvény írja elő, márpedig a Szegedi Szabadtéri Játékok előadóművészeti szervezet.

"A 275 fesztivált tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség kéri a politikai döntéshozókat, hogy a fesztivál vezetésével kapcsolatos határozatukat szakmai alapon és az előadóművészeti törvény idevágó rendelkezései alapján hozzák meg" - fogalmaz a közlemény.

A Szegedi Szabadtéri Játékok tulajdonosi jogait gyakorló szegedi önkormányzat kulturális bizottsága szerdán 6:2 arányban Bátyai Edina leváltását javasolta, a város közgyűlése szombaton dönt arról, napirendre veszi-e a kérdést. A jelenlegi igazgató helyére Kelemen Csaba színművész, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója kinevezését javasolja az önkormányzati testület.

Kapcsolódó:

>>> A Zeneművészeti Bizottság szerint pályázatot kellene kiírni >>> Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság - Törvénytelen az előterjesztés >>> Szörényi, Bródy és Alföldi Szegeden – Szimpátiatüntetés a Szabadtéri politikai támadásnak kitett vezetői mellett >>> Szegedi Szabadtéri Játékok: irány a hakni? – Barátok közt: Kelemen Csabát akarja igazgatónak a szegedi Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597999495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása