7óra7

Zenthe Ferenc-emléknap Salgótarjánban

Zenthe Ferenc-emléknap Salgótarjánban

2013. 07. 06. | 7óra7

Zenthe Ferenc Délelőtt koszorúzást tartanak Zenthe Ferenc szobránál, ahol Székyné Sztrémi Melinda polgármester mond beszédet, majd családi programok várják az érdeklődőket az egész napos rendezvényen - tájékoztatta az MTI-t a polgármesteri kabinet.

Az erdészháznál szabadtéri színpadot is felállítanak, ahol színházi jeleneteket, művészeti bemutatókat nézhet meg a közönség. A nap különlegessége lesz a Versbüfé. Ennek keretében a résztvevők étlapról választhatnak verseket, melyeket helyi művészek adnak elő. Zenthe Ferenc filmjeiből is vetítenek, lesz sütés-főzés, zene és tánc. Zenthe Ferencről egy beszélgetésen a Madách Színház művészei is megemlékeznek.

A délutáni emlékfutást két kilométeres pályán, 28 kategóriában rendezik meg. A nap főrendezője a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.

Zenthe Ferenc (1920-2006) emlékére szülőhelyén, Salgóbányán 2007-ben alakítottak ki emlékparkot az erdészháznál, majd 2008-ban ott avatták fel Magyarország első Zenthe-szobrát.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr668000781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása