7óra7

Viszockij-est Harsányi Attila előadásában

Viszockij-est Harsányi Attila előadásában

2013. 07. 06. | 7óra7

Az Aradi Kamaraszínház és a Miskolci Nemzeti Színház művésze azután tér vissza Aradra, hogy öt díjból hármat a Rudolf Hess tízparancsolata című produkció (kritikánk itt) nyert el a bákói Gala Star nemzetközi monodráma-fesztiválon, és a Rudolf Hesst alakító Harsányi Attila nevével márványcsillagot helyeztek el a színház előtti járdán és a város tűzijátékkal ünnepelte a győztes produkciót.

Az Aradi Kamaraszínház legújabb produkciójában a legendás szovjet-orosz színész, énekes, költő, a legnépszerűbb orosz "bárd" dalaiból és egyéb orosz vonatkozású szövegekből áll össze az est.

Egy hatlövetű pisztoly, egy golyó, megpörgetni a dobtárat és lőni. Halál vagy dicsőség. A legrizikósabb szerencsejáték. Egészen extrém. Ilyenre csak az oroszok képesek.

Az előadásban 12 dal hangzik el Vlagyimir Szemjonovics Viszockijtól, valamint részletek Dosztojevszkij Karamazov testvérek és Bűn és bűnhődés című regényeiből, Lermontov, Puskin verseiből, Tarkovszkij filmjeiből, de kapnak a nézők útmutatót a vodka, a pirog, a borscs és a szoljánka elkészítéséhez is, tehát az este folyamán szinte minden terítékre kerül, ami orosz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr997998461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása