7óra7

Vinnai-ősbemutató Temesváron

Vinnai-ősbemutató Temesváron

2013. 07. 06. | 7óra7

A temesvári színház az elmúlt évadokban különösen nagy hangsúlyt fektetett a kortárs magyar és egyetemes drámairodalom népszerűsítésére, így a mostani ősbemutató szervesen illeszkedik a színház műsorpolitikájába - olvasható a színház közleményében.

Furnitur

A 2011/2012-es évadban Németh Ákos Deviancia című darabja (kritikánk itt) után ezúttal egy fiatalabb pályatárs művét, Vinnai András drámáját mutatja be a társulat, amelyet a szerző a rendezővel és a színházzal folytatott szoros együttműködésben írt újra. Vinnai András 1977-ben született Budapesten. A középiskola elvégzése után színésznek készült, később színdarabokat kezdett el írni.

Furnitur című darabjában a főhős bolyongása követhető végig, olyan belső és külső utazáson, amelyben egyszerre van jelen a valóság és a fikció, a humor és a drámaiság, az irónia és az önirónia.

Furnitur

A darab főszereplője Kiss Attila, mellette színpadra lép Magyari Etelka, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Molnos András Csaba, Tasnádi-Sáhy Noémi, Tokai Andrea, továbbá Aszalos Géza, Páll Gecse Ákos, Vass Richárd és Fürj Kocsárdi Levente.

A Furnitur zeneszerzője Cári Tibor, aki már sok éve rendszeresen visszajáró vendége, szinte "házi zeneszerzője" a temesvári színháznak. Hasonlóan szoros a kapcsolata a társulatnak Albert Alpárral is, aki több éve tervez díszleteket a színháznak. Katona Gábor koreográfus is már többször dolgozott a temesvári színházzal rendezőként és koreográfusként egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr498001149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása