7óra7

Vígszínház: 120 millió előrehozott támogatás

Vígszínház: 120 millió előrehozott támogatás

2013. 07. 06. | 7óra7

Vígszínház Az előterjesztésben emlékeztettek arra, hogy a Vígszínház 2013. évi fenntartói támogatása 930 millió forint. A Fővárosi Önkormányzat és a Vígszínház Nonprofit Kft. között megkötött fenntartói megállapodás alapján a támogatási összeg átutalására negyedévenként egyenlő részletben kerülhet sor. Ennek megfelelően január 5-én 232,5 millió forint, április 5-én további 232,5 millió forint összegű támogatást utaltak át a színháznak.

A képviselők egyhangú szavazással döntöttek az előrehozott támogatás biztosításáról.

A közgyűlés döntése szerint a Vígszínház részére július 5-i határidővel - a III. negyedévi támogatás átutalásával egyidejűleg - 120 millió forint egyszeri, rendkívüli támogatási előleget adnak úgy, hogy az október 5-ig esedékes támogatási összegből az előleget levonják.

Az előrehozott támogatásra azért van szüksége a színháznak, mivel az idei év folyamán több olyan tényező merül fel gazdálkodásában, amely ideiglenes likviditási problémát okoz a III-IV. negyedévben. A legfontosabb tényező, hogy a színház által befogadható TAO-támogatás jelentős részét előreláthatóan idén is csak az év végén kapják meg, viszont a színház kiadásai folyamatosan jelentkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817998265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása