7óra7

Vidnyánszky még nem döntötte el, pályázik-e a Nemzeti Színház élére

Vidnyánszky még nem döntötte el, pályázik-e a Nemzeti Színház élére

2013. 07. 06. | 7óra7

Vidnyánszky Attila A rendező elmondta: foglalkoztatja a kérdés és segítői is vannak, akikkel összeállítanák a pályázatot, de döntése előtt több szempontot is tisztáznia kell még.

Korábban Vidnyánszky Attila úgy nyilatkozott, szereti Debrecent, a Csokonai Színházat, és a Nemzeti Színház ügye az egyetlen, amely miatt elgondolkodna egy esetleges váltáson.

"Valamikor nagyon szeretném a Nemzeti Színházat irányítani, de nem tudom, eljött-e ez az idő" - mondta az MTI-nek a debreceni színi direktor, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, aki a jövő hétre ígért ennél konkrétabb választ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn jelentette be, hogy kiírta a Nemzeti Színház igazgatói pályázatát, a kiírás a www.kormany.hu oldalon olvasható.

A pályázatot azért kellett kiírnia a tárcának, mert a jelenlegi igazgató, Alföldi Róbert öt évre szóló mandátuma a színházi évad végén lejár - közölte az Emmi kulturális államtitkársága.

Alföldi Róbert az MTI megkeresésére hétfőn megerősítette azt a korábban már közölt szándékát, hogy újra pályázik a színház vezetésére.

Még 2010 decemberében olyan sajtóhírek jelentek meg, amelyek szerint a debreceni Csokonai Színházat vezető Vidnyánszky Attila rendező válthatja Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház igazgatói posztján, ám utóbbi maradt a posztján.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257999751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása