7óra7

Új Tünet-Trafó-Titkos bemutató: Az álom féltestvére

Új Tünet-Trafó-Titkos bemutató: Az álom féltestvére

2013. 07. 06. | 7óra7

Az előadás Ljudmila Ulickaja Vidám temetés című regényéből és az Alkésztisz-mítoszból kiindulva azzal foglalkozik, hogy az ember meddig tudja elkísérni a másikat az útján. Tudunk-e segíteni egymásnak, meddig lehet eljutni abban, hogy átvállaljuk valaki más terhét? - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.

A pitbull cselekedetei című darab magánéletekbe betolakodó, bolyongó vándorát és dühös prófétáját játszó Nagy Zsoltot most egy homlokegyenest más szerepben, kiszolgáltatott emberi helyzetben láthatjuk. Az előadás alaphelyzete szerint Zsolt, az örök győztes kung-fu bajnok haldoklik. Lakásában sorra felbukkannak régi szerelmei, rokonai, barátai, tanítványai, akiket nem köt össze más, mint hogy az ő életének részei voltak. A halál közeledésének különös hangulata alól nem tudja magát kivonni senki, ágya mellett még szeretői is összebékülnek.

"Az életük normális menetéből kizökkent segíteni akarók és a haldokló körül lébecolók seregét álomszerű, részeg állapot ragadja magával, amelybe még az a vérfagyasztó lehetőség is belefér, hogy a beteg sorsa átadható, átvehető: életét kiválthatja egy helyette önkéntesen halálba menő áldozat" - áll a darab ismertetőjében.

A Trafó és a FÜGE közös produkciójában készülő előadás szövegét a színészek és táncosok improvizációiból Sebők Bori és Kárpáti Péter szerkesztette és írta Ulickaja regényéből és az Alkésztisz-mítoszból kiindulva.

Az előadásban Tóth Ildikó, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Furulyás Dóra, Stork Natasa, Szabó Zola, Szász Dániel, Gőz István és Csányi Dávid játszik, a koreográfus Szabó Réka.

A színészek az előadás kezdése előtt fél órával várják a nézőket közös bemelegítésre. Közönségtalálkozót is rendeznek: január 20-án vasárnap az előadás után Forgách András író, műfordító beszélget az alkotókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487999305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása