7óra7

Új modell - Csányi Sándor lesz Pelikán elvtárs

Új modell - Csányi Sándor lesz Pelikán elvtárs

2013. 07. 06. | 7óra7

Schell Judit, Csányi Sándor Kálomista Gábor menedzserigazgató arról számolt be, hogy az elmúlt öt hónap alatt elindultak egy olyan úton, amely lehetővé teszi egy újfajta modell bevezetését a színházi világban.

- A Thália eddig befogadó színház volt, ezután sem lesz fix társulata, de előjegyzési jogunk van más színházakkal szemben azoknál a színészeknél, akik eldöntötték, szívesen játszanak nálunk. A három stúdiónk jóvoltából nemcsak arra van lehetőség, hogy magas színvonalon szórakoztassuk a színházba járó közönséget, hanem arra is, hogy profi - televíziós és rádiós közvetítésre alkalmas - körülmények között állítsunk színre darabokat. Megállapodást kötöttünk a közszolgálati médiával, így a jövőben számos előadást rögzítünk majd a Tháliában, illetve rádiójátékok is készülnek – fogalmazott Kálomista Gábor.

Bereményi Géza ügyvezető igazgató elmondta, a Thália mellett a Mikroszkóp Színpad is hozzájuk tartozik. A cél az, hogy a jövőben a Mikroszkóp egykori nézői mellett a stand-up comedy szerelmesei is bemenjenek a színházba.

A Thália Színház számos új darabbal készül a következő idényre. Nem ritkaság, hogy a mai színházi világban filmeket visznek színre: ősszel Balikó Tamás rendezésében mutatják be A tanú című darabot, amellyel kapcsolatban még csak annyi biztos, hogy Csányi Sándor játssza a kulcsszerepet, Pelikán elvtársat – mondta Bereményi Géza ügyvezető igazgató.

Június 21-én lesz a megújult Thália Színház első bemutatója. George Feydeau hat egyfelvonásos darabját Hamvai Kornél írta egységes színpadi művé, és most Béres Attila rendezésében, Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével mutatja be a színház.

- Legutóbb hat évvel ezelőtt, a Csak szex és más semmi című filmben játszottunk együtt Sanyival. A bizalom, a jó kapcsolat akkor kialakult, így mindegy is, hogy egy modern filmben, vagy egy századfordulós színdarabban játszunk együtt – vélekedett Schell Judit.

Csányi Sándor a Radnóti Színházat hagyta ott kilenc évad után, de úgy gondolja, szüksége volt a váltásra, a Thália új vezetésének tervei pedig szimpatikusak voltak számára.

Schell Judit

- Amikor először egyeztettünk arról, lenne egy darab, amelyben Juci lesz a partnerem, azonnal igent mondtam, pedig akkor még a szerepről sem tudtam szinte semmit. Azóta kiderült, nagyon jó kis színdarab, vicces szófordulatok, poénok váltják egymást, remek vígjáték, amelyet Feydeau a saját élete alapján írt. A jó kapcsolat azért is fontos, mert egy vígjátékot nem lehet izzadtság szagúan próbálni – tette hozzá Csányi Sándor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr358000433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása