7óra7

Turbuly Lilla Aranyvackor-díjas

Turbuly Lilla Aranyvackor-díjas

2013. 07. 06. | 7óra7

A harmadik helyen Borsos J. Gyöngyi és Makhult Gabriella Hogyan talált magára a macska című könyvével osztoznak. Második helyezést Adamik Zsolt és Hanga Réka Bibedombi szörnyhatározó című kötete ért el, az első helyet Szecsődi Leó és Radnóti Blanka kapta, Paradicsomkoktél című művéért.

A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása-megtalálása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető. Az Aranyvackort 2010 óta a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése rendezi meg. A zsűri tagjai voltak: Anna Laura Cantone, grafikus, illusztrátor (Olaszország), Szabó T. Anna, költő, Keresztesi József, kritikus, szerkesztő, Paulovkin Boglárka, grafikus, illusztrátor, Kovács Eszter, szerkesztő, Pozsonyi Pagony. A zsűri elnöke és a pályázat védnöke Richly Zsolt, Balázs Béla-díjas grafikus, rajzfilmrendező, animátor.

Turbuly Lilla és Horváth Ildikó Talált szív című kötete a Manó Könyvek Kiadó és a Scolar Kiadó különdíját is megkapta a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett díjátadáson.

Talált szív

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847999035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása