7óra7

Tíz bemutató lesz a Hevesi Sándor Színházban

Tíz bemutató lesz a Hevesi Sándor Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Besenczi Árpád Besenczi Árpád igazgató szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a műsorterv nagymértékben függ a színház anyagi helyzetétől. A korábbi években a megye 60 millió forinttal támogatta a színház működését, most viszont az intézmény teljes mértékben városi tulajdonba került. A hiányzó összeget a tavalyi évben pályázati forrásból tudták pótolni, idén viszont erre nincs lehetőség. Az igazgató emlékeztetett arra is, hogy két évvel ezelőtt kényszerűségből 25 százalékkal csökkentették a társulat tagjainak bérét.

A város mindent megtesz, hogy támogassa a színház működését, a nézők, a bérletesek számának emelkedése és a szakmai sikerek is azt bizonyítják, hogy igény van a színházi előadásokra - hangsúlyozta Besenczi Árpád.

A tervek szerint a következő évad a Göcseji Falumúzeumban kezdődik; itt játsszák el júniusban a Csíksomlyói passiójátékot. Az előadást a kőszínházban Csiszár Imre rendezésében októberben mutatják be. Az ifjúsági darabok közül Novák János zenéjével és Horváth Péter átiratában az Emil és a detektívek című zenés játékot tűzték műsorra. A produkciót Farkas Ignác rendezésében, interaktív kalandutazás keretében, zalaegerszegi helyszínekhez igazodva láthatja a közönség.

Novemberben magyarországi ősbemutatóra kerül sor a Hevesi Sándor Színházban: a zalai származású szerző, Szálinger Balázs Köztársaság című drámáját Babarczy László és Sztarenki Pál rendezi. Az év utolsó bemutatója A muzsika hangja című musical lesz Pinczés István rendezésében.

Jövő év februárjában egy Szép Ernő-darabot mutat be a zalaegerszegi társulat, a Vőlegény című komédiát Naszlady Éva rendezi. Márciusban pedig a Csoportterápia című előadást állítja színpadra Sztarenki Pál. A zenés komédia 2010-ben díjat nyert a Madách Színház musical pályázatán. A zalaegerszegi darabban hat színész játszik, díszletül pedig hat szék szolgál - ismertette Besenczi Árpád.

Az évad utolsó produkciójában a társulat szinte valamennyi tagja részt vesz. Jaroslav Hašek regényéből Spiró György írt Švejk címmel komédiát, amelyet a Hevesi Színház örökös tagja, Halasi Imre rendez.

A nagyszínpadon kívül három előadást tervez a teátrum. A "tantermi deszka" elnevezésű sorozatban Tasnádi István Cyber Cyranója, az ismert mű XXI. századi változata kerül színre, a lakásszínházi előadásban a Shirley Valentine lírai komédia, a stúdiószínpadon pedig a Vaknyugat című színmű lesz látható. Martin McDonagh művét Varró Dániel fordította.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr77998793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása