7óra7

Sztárparádé a berlini Staatsoperben a jövő évadban

Sztárparádé a berlini Staatsoperben a jövő évadban

2013. 07. 06. | 7óra7

Staatsoper, Berlin Az évad másik jelentős premierje Verdi A trubadúr című operája lesz. A Philipp Stölzl rendezte előadásban hallhatja a német főváros közönsége a bariton szerepkörre áttért Plácido Domingót Luna gróf, Anna Netrebkót pedig Leonóra szerepében.

Műsoron marad Az álarcosbál, A varázsfuvola és Falk Richter kísérleti alkotása, amely az Anyegin témáját dolgozza fel énekesekkel, táncosokkal, hangszeres muzsikusokkal. Ezekben, valamint a Rappresentatione di Anima et di Corpo című Cavalieri-operában a fiatal magyar bariton, Orendt Gyula is fellép - olvasható a színház honlapján.

Janácek Katja Kabanováját Sir Simon Rattle vezényli, az előadást a házba visszatérő híres-hírhedt rendező, Andrea Breth állítja színpadra.

Az operaház többféleképpen emlékezik meg a Wagner-évről: Salvatore Sciarrino kortárs zeneszerző Jules Laforgue Lohengrin, Parsifal fia című szatirikus hangulatú írását zenésíti meg. A Nobel-díjas Elfriede Jelinek Rein Gold című írásából a neves rendező, Nicolas Stemann Wagner muzsikájával készít előadást. Sacha Waltz, a merész koreográfus pedig ezúttal nemcsak a táncokat tervezi, hanem meg is rendezi a Tannhäusert. A Wagner-opera Daniel Barenboim vezényletével szólal meg, a címszerepet Peter Seiffert énekli.

A Jürgen Flimm és Daniel Barenboim vezette társulat már a negyedik évadját kezdi ideiglenes játszóhelyén, a Schiller Színházban, mivel az operaház felújítása építészeti és finanszírozási problémák miatt húzódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287998623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása