7óra7

Színházi Gundel-díj: Spiegl Anna és Nagyhegyesi Zoltán

Színházi Gundel-díj: Spiegl Anna és Nagyhegyesi Zoltán

2013. 07. 06. | 7óra7

A Gundel Művészeti Díjat tavaly alakították át: az elismerést az életműdíj kivételével csak pályakezdés előtt állóknak ítélik oda.

Nagyhegyesi Zoltán Az 1/2 kegyelmű című előadásban

A művészeti felsőoktatási intézmények vizsgaelőadásai és meghallgatásai alapján idén már több kategóriában döntöttek a Gundel-díjakról.

A színművészeti kategóriában Spiegl Annát és Nagyhegyesi Zoltánt, a filmrendezőiben Lőrincz Nándort találták Gundel-díjra érdemesnek. A klasszikus balett kategóriában Földi Leát és Rónai Andrást, a néptáncosok közül Szabó Kincsőt és Farkas Mátét választották. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói közül Bán Máté fuvolaművész és Balgova Gabriella operaszakos hallgató kapja az elismerést.

A képzőművészeti és a "Sztár-lett" kategória elismeréseiről, valamint az életműdíjról később döntenek. A díjakat szeptember 17-én adják át a Gundel-étteremben - tette hozzá Korcsmáros Nóra.

A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei és a közülük kikerülő díjazottak is minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindulásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr408000403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása