7óra7

Szeptemberre érkezik Mary Poppins a Madáchban

Szeptemberre érkezik Mary Poppins a Madáchban

2013. 07. 06. | 7óra7

Szirtes Tamás a produkciót beharangozó hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a darabot hagyományaikhoz híven non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval és látványvilággal mutatják be.

Mint fogalmazott, Mary Poppins története egyszerű történet, minden eleme nagyon ismerős. Kemény, pénzcentrikus világban játszódik, olyan családról szól, amelynek tagjai nem tudnak egymással mit kezdeni, és az életük elkezd darabokra hullani. "Akkor megtörténik a varázslat: egy ismeretlen világból megérkezik a nevelőnő, aki ráébreszt mindannyiunkat arra, hogy a csoda mindenkiben önmagában van. Mindenki önmagában esély a boldogságra, harmóniára, egymás elfogadására, a világ jobb megértésére, csak újra el kell kezdeni a dolgokat gyerekszemmel nézni" - mutatott rá, kiemelve: ez az a varázslatos történet, ahol a gyerekek tanítják meg a felnőtteket élni és gondolkodni.

Mint mondta, az előadás elkészítésekor arra törekednek, hogy egyrészt varázslattal teli, elbájoló, színes mese szülessen a színpadon, másrészt olyan történet, amely minden néző számára valóságos tartalmakat adhat.

A musicalt Bárány Ferenc fordításában, Kocsák Tibor zenei vezetésével, Tihanyi Ákos koreográfiájával mutatják be. A szcenikailag is bonyolult darab díszlettervezője Rózsa István, jelmeztervezője Rományi Nóra. Az animációkért és a plakátért Vízvárdi András felel.

Szirtes Tamás szólt arról is, hogy a szereplőket meghallgatáson választották ki: a gyerekek négyes, a felnőtt színészek hármas szereposztásban játszanak. Bert szerepében Szente Vajkot, Sándor Dávidot és Csonka Andrást láthatják a nézők, az anya figuráját Gallusz Nikolett, Koós Réka és Ladinek Judit, az apa szerepét Dunai Tamás, Szerednyei Béla és Szervét Tibor alakítja, továbbá a színház számos meghatározó művésze is színpadra lép az előadásban.

Szirtes Tamás az MTI-nek elmondta: a próbák május végén indulnak, és csaknem egész nyáron dolgozik a társulat. A bemutatót szeptember végén tartják: 21-én, 22-én és 23-án játsszák először az egyes szereposztások a produkciót.

Felidézte, hogy P. L. Travers csodálatos meséje az 1964-ben készült filmváltozattal tett szert igazi népszerűségre. A színházi bemutatót 2004-ben tartották Londonban, amelyen a mű modernizált változatát láthatták a nézők: a színpadi változat lélektani és társadalmi mélységeket adott a Banks család történetének. Az előadást producerként Cameron Mackintosh és Thomas Schumacher jegyezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr178001041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása