7óra7

Szandtner Anna kapta idén a Mensáros László-díjat

Szandtner Anna kapta idén a Mensáros László-díjat

2013. 07. 06. | 7óra7

A Mensáros László-díjat azok a művészek kaphatják, akik drámai művek színházi megjelenítésében, filmekben, hangjátékokban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A díjat adományozó Mensáros László Alapítványt 1993-ban – a művész halála évében - Hexendorf Edit irodalomtörténész hozta létre a művész emlékének ápolására. Az alapítók között olyan ismert személyiségek voltak, mint Mádl Ferenc, Ránki Dezső, Tolnay Klári, Törőcsik Mari, Szörényi Éva, Gulyás Dénes, Hűvösvölgyi Ildikó és Gór Nagy Mária.

Szandtner Anna a Merlin, avagy Isten, Haza, Család című előadásban

A Mensáros László Alapítvány a plakettel (emlékéremmel) és pénzjutalommal járó díjat Mensáros László szellemiségéhez közelálló módon elsősorban fiatal színművészek támogatására adja. Az átadásra a Madách Színházban, az Örkény Színházban (a korábbi Madách Kamara), a debreceni Csokonai Színházban vagy a szolnoki Szigligeti Színházban kerül sor.

Korábban Gálffi László, Ráckevei Anna, Mácsai Pál, Pápai Erika, Agócs Judit, Oláh Zsuzsa, Dunai Tamás, Őze Áron, Für Anikó, Huszárik Kata, Trill Zsolt, Kerekes Éva, Hámori Gabriella, Újhelyi Kinga, ifj. Jászai László, Bíró Kriszta, Varga József, Molnár Nikolett és Polgár Csaba részesült az elismerésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207998463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása