7óra7

Stubendek Katalin Szendrő-díjat kapott

Stubendek Katalin Szendrő-díjat kapott

2013. 07. 06. | 7óra7

A díjat – mely minden évad első nagyszínpadi bemutatóján kerül átadásra - a legendás színházigazgató és színművész, Szendrő József özvegye, Gordon Zsuzsa alapította 1991-ben. A szabályzat szerint a színművészek titkos szavazással döntik el, szerintük mely kollégájuk nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt az elmúlt évad során. A díjra azok a színművészek szavazhatnak, akik legalább egy éve tagjai a színháznak, és azok a színművészek nyerhetik el, aki legalább három éve a társulat tagjai

A díj átadására 2012-ben a János vitéz című daljáték bemutatója után került sor. Az elismerést a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Rázga Miklós adta át ünnepélyes keretek között a társulat és a premierbérletesek számára adott fogadáson, a színház nézőtéri szalonjában.

Stubendek Katalin 1995-ben végzett a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán. 1999-től 2002-ig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagja volt, ezt követően szerződött a Pécsi Nemzeti Színház társulatához. 2011-ben a Pécsi Nemzeti Színházért nívódíjat nyerte el munkájáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr997999947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása