7óra7

POSZT: aláírták a Nemzeti Színház támogatási szerződését

POSZT: aláírták a Nemzeti Színház támogatási szerződését

2013. 07. 06. | 7óra7

A jövő héten megkapják fizetésüket a Nemzeti Színház dolgozói címmel adott ki sajtóközleményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A kommüniké arról tájékoztat, hogy Halász János kultúráért felelős államtitkár és Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója aláírták az intézmény új támogatási szerződését június 6-án, a Pécsi Országos Színházi Találkozón. "Ennek megfelelően az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2013-as működési támogatás következő részletét, 248,75 millió forintot a június 10-ével kezdődő héten átutal a színház részére, így az intézmény összes dolgozója megkapja munkabérét" - áll a közleményben.

Nemzeti Színház

Információink szerint a február óta húzódó aláírást a POSZT-on játszott két Amphitryon előadás közötti szünetben ejtették meg a felek. Úgy tudjuk, a Nemzeti Színház január közepén eljuttatta a minisztériumhoz a tavalyi év elszámolását, így azóta aláírhatták volna az idei évre vonatkozó támogatási szerződést, ám az Emmi nem készítette el a dokumentumot, csak a sajtóban kirobbant botrány után. Júniusban ugyanis a Nemzeti Színház nem tudta kifizetni dolgozóit a támogatási szerződés hiányában, eddig a színház megtakarításaiból sikerült fizetést adni, de ez júniusra elfogyott. Úgy tudjuk, hogy a minisztérium néhány nappal ezelőtt jelezte, hogy aláírható a szerződés, ám az intézmény főigazgatója június 4-én és 5-én Rijekában (Fiume) tartózkodott, a Tartuffe vendégjátékán, mint az előadás rendezője. A produkciót telt házak előtt játszotta a társulat az Ivan Zajc Horvát Nemzeti Színház meghívására.

A Nemzeti Színház dolgozói várhatóan néhány napon belül hozzájutnak elmaradt járandóságukhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377998301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása