7óra7

Pintér Tamás kaszkadőrre emlékezik a Siklósi Várszínház

Pintér Tamás kaszkadőrre emlékezik a Siklósi Várszínház

2013. 07. 06. | 7óra7

A musical előtt néhány mondatban méltatják a márciusban, életének hetvenedik évében távozó művészt, valamint azt a két táncost, akiket súlyos betegség, illetve baleset miatt szintén a közelmúltban veszített el a nyári teátrum.

"A várszínház összetartó, jó közössége számára fontos, hogy megemlékezzen azokról, akik részesei voltak sikereinek, a közös munkának, de ma már nem lehetnek velünk" - mondta Balikó Tamás, a várszínházat működtető társaság ügyvezetője pénteken az MTI-nek.

Az ügyvezető, aki a musical rendezője is, kifejtette, hogy A Tenkes kapitánya akciójeleneteit kidolgozó Pintér Tamás Oroszlán halála mélyen megrázta a színházi és filmes szakmát. "Sokan szerették őt, sokak őszinte és mély barátsággal kötődtek hozzá" - jegyezte meg.

Pintér Tamás országosan nagy elismerést vívott ki magának. Mintegy négyszáz filmben közreműködött, színészgenerációk mozgás- és kaszkadőrmestere volt. Megalapította a Magyar Kaszkadőr Akadémiát, és betöltötte a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöki tisztét.

Balikó Tamás szólt arról, hogy A Tenkes kapitánya immár negyedik éve van műsoron Siklóson. A musical nagyon népszerű, eddig mintegy 15 ezren látták. Idén hét előadást terveznek, a főbb szerepekben Stohl András, Koncz Gábor, Gubás Gabi, Beleznay Endre, Szarvas József és Zsurzs Kati látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr898000329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása