7óra7

Pataki András lesz a soproni színház igazgatója

Pataki András lesz a soproni színház igazgatója

2013. 07. 06. | 7óra7

A 41 éves művész interneten elérhető életrajza szerint a Pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági Technikumban, a Győri Hittudományi Főiskolán, a Pécsi Tudományegyetemen és a Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Jelenleg a győri Forrás Színház igazgatója, rendezője, az Evangélium Színház művészeti vezetője, valamint a Győr-Újvárosi Művelődési Ház igazgatója és a Veszprémi Petőfi Színház stratégiai főtanácsadója.

Március 12-én, egy hónapos felmondási idővel mondott le tisztségéről Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója. Napokkal később az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott: döntésének egyetlen oka volt, a fenntartó vezetője ugyanis "nem tartott igényt" Huszti Péter tevékenységére, azaz nem hosszabbított vele szerződést.

"Én Huszti Péterrel jöttem Sopronba, és ha itt nincs szükség egy ilyen művészre és szakemberre, akkor nekem sincs itt dolgom" - jelentette ki Darvasi Ilona, aki 2007. február 1-je óta vezette a soproni színházat.

Hetekkel később a Pro Kultúra tulajdonosa, a soproni önkormányzat sajtófőnöke azt közölte az MTI megkeresésére: korábbi elképzelésekkel szemben nem vár őszig a Soproni Petőfi Színház vezetőjének kinevezésével a teátrumot működtető cég.

Kuslics Balázs elmondta: azért döntöttek így, hogy az új vezetőnek elegendő idő álljon rendelkezésére a következő évad programjának összeállítására; mindez azt jelenti, hogy nem várják meg, amíg lezárul a Pro Kultúra Sopron Kft. ügyvezetői posztjára kiírt pályázat.

Ezt azért kellett meghirdetni, mert a társaságot vezető Nyerges Ferenc március közepén lemondott a tisztségről. A megyei jogú város közgyűlése nem sokkal később úgy határozott: a távozó vezető és helyettese az új ügyvezető szeptemberre tervezett hivatalba lépéséig közösen irányítja a társaságot.

Nyerges Ferenc a soproni közgyűlés április végi ülésén, kérdésre válaszolva arról beszélt: a befogadó színházi jelleg miatti vita volt az igazi konfliktus, s ő már tavaly márciusban jelezte, hogy "nem jó úton haladunk és változtatni kellene erre az évadra a befogadó színházi koncepción".

Hozzátette: már az ősszel jelezte, nem látja indokát, hogy meghosszabbítsák Huszti Péter művészeti tanácsadó januárban lejárt szerződését. A Darvasi Ilona igazgatói lemondásának okaira vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette: csupán sejtései vannak arról, majd hozzátette: "úgy gondolom, ez egy jó indok volt, Huszti Péter nevét
erre felhasználni".

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr328000603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása