7óra7

Öt új előadással indul az Ódry Színpad évada

Öt új előadással indul az Ódry Színpad évada

2013. 07. 06. | 7óra7

Premierrel indul október 1-jén az Ódry Színpad őszi évada. Az ötödéves bábszínművész osztály Zsótér Sándor rendezésében készül Bertolt Brecht A gömbfejűek és a csúcsfejűek című művének előadására. A gömbfejűek és a csúcsfejűek Shakespeare Szeget szeggel című darabjáról szóló beszélgetésekből nőtt ki. Brecht alkirálya sem képes leküzdeni országában a túltermelési válság okozta gondokat. A baj a Szeget szeggel darabban ábrázoltakkal szemben nem erkölcsi. Gazdasági. Alantasabb. Durvább. És durvábbak az emberek, a problémák, a megoldások.

Idén láthatja először a közönség Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor negyedéves színművész osztályát a színpadon: október 20-án mutatják be Zsámbéki Gábor rendezésében A kígyóasszony című előadást. Carlo Gozzi 1761 és 1786 között tíz Mesekomédiát írt, ezek egyike a Magyarországon még sosem játszott A kígyóasszony.

A szintén negyedéves, Horváth Csaba és Lukáts Andor vezette fizikai színházi koreográfus osztály október 22-én, Lukáts Andor rendezésével mutatkozik be. A gondnok című mesterségvizsga mellett a Horváth Csaba rendezésében készült Toldi című előadásuk is megtekinthető a hónapban.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nyilvános előadásai között ritkán lehet harmadévesek vizsgáival találkozni, ám idén Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztálya is bemutatkozik. A Diótörő nyolcvanas években, Kaposváron született legendás zenés előadásában Selmeczi György különleges zenéje a magyar kultúrából, a népzenéből, a gyermekjátékok gazdag világából, az operett műfajából merített ihletet. A varázslatos mesét ezúttal nemcsak Marika karácsonyi álma, hanem a harmadéves színművészek eredeti fantáziája, invenciója, ötletparádéja és elsöprő játékkedve kelti életre, Novák Eszter rendezésében.

Rétfalvi Tamás a dalversenyen

A Színházi Főtanszak hallgatói minden évben részt vesznek az egyetem házi Dalversenyén, amelyen egy-egy francia sanzonnal, és egy XX. századi irodalmi értékű vers megzenésített változatával indulnak. Október 9-én a tanulókoncerten a versenyen elhangzott dalokból hallható válogatás az Ódry Színpadon. (A tanulókoncertről szóló írásunk itt olvasható.

Karnyóné-gyakorlatok

A végzős bábszínművész osztály tavalyi vizsgaelőadása, a Karnyóné-gyakorlatok szintén látható októberben az Ódry Színpad Padlásán, de ugyanitt láthatja a közönség a hónapban Pálfi Kata szerzeményét, a Borka Mumusföldönt A zenés-bábos előadás Fige Attila végzős bábrendező szakos hallgató tavalyi vizsgamunkája, amelyben a rendetlen és pimasz kislány, Hajnal Boróka keveredik át rosszaságai miatt Mumusföldre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr267999877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása