7óra7

Öt színész kapott Budapestért-díjat a fővárostól

Öt színész kapott Budapestért-díjat a fővárostól

2013. 07. 06. | 7óra7

Budapestért-díj A zárt ülésen hozott döntés értelmében november 17-én Budapest díszpolgára lesz Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kozák Danuta és Szilágyi Áron olimpiai bajnok, valamint posztumusz kapja a címet Kocsis Sándor labdarúgó, az Aranycsapat tagja.

Pro Urbe Budapest-díjat kap a Masat-1 kutatócsapata, Szerencsés Károly egyetemi docens, Jelenits István piarista atya, Osztie Zoltán, a Belvárosi templom plébánosa, valamint Várhidi Pál és Fatér Károly labdarúgó.

A főváros Budapestért-díjat adományoz a Rajkó zenekarnak, Baranyay László professzornak, Hirsch Tibor és Dima Magdolna főorvosnak, Hambuch Gerdának, a MOM Kulturális Központ ügyvezető igazgatójának, Major Anna dramaturgnak, Bán Teodórának, a Szabad Tér Színház igazgatójának, Csuja Imre, Benkóczy Zoltán, Györgyi Anna, Kováts Adél és Sinkó László színművésznek, Földesi Margit történésznek, egyetemi docensnek, Nagy Zoltánnak, a Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Szakszolgáltató Központ igazgatójának, a Csík Zenekarnak, Madarász Katalin népdalénekesnek, Maitz László orvosnak, Szörényi Szabolcs előadóművésznek, Barsiné Pataky Etelkának, a Magyar Mérnöki Kamara elnökének, Burger Barna fotóművésznek, Marosi Ádám öttusázónak, Hegedűs Endre hegedűművésznek.

A Zalabai Gábor – A Budapestiek Esélyegyenlőségéért-díjat Lőrincz Nicolett, a Pestújhelyi Gyermekotthon igazgatóhelyettese, Könczei György, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, valamint Dombainé Arany Veronika, a Csepeli Szociális Szolgálat igazgatója kapja.

A Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért-díjat Vörös Györgynek, a Főpolgármesteri Hivatal biztonsági és vagyonvédelmi osztályvezetőjének, Varga Ferenc tűzoltó ezredesnek, Sághi Jenőnek, a csepeli önkormányzat közterület-felügyeleti csoportvezetőjének, Miklós Istvánnak, a Budapest Főváros Közterület-felügyelet igazgatóhelyettesének és Fazekas Géza főügyész-helyettesnek, szóvivőnek adományozzák.

A Papp László Budapest Sportdíjakat Raduly József labdarúgó, Kulcsár Gergely gerelyhajító, Kovács Katalin kajakozó, Csipes Ferenc kajakozó, edző, Fábiánné Rozsnyói Katalin, Mocsai Lajos, Kovács István, Széles Sándor és Somlai Béla mesteredző kapják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417999867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása