7óra7

Ősbemutató a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben

Ősbemutató a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben

2013. 07. 06. | 7óra7

A darab rendezőjét, az eredetileg filmrendező Schwechtje Mihályt a Rákospalotai Leánynevelő Intézet lányainak filmjei sarkallták arra, hogy együtt dolgozhasson velük. "Olyan elementáris erő volt a játékukban, olyan természetes őszinteség, hogy az felejthetetlen volt számomra. Aztán mikor véletlenül belefutottam Kia Corthron darabjába, amelyben két várandós tinilány szerepel és egyikük a darab főszereplője, rájöttem, hogy ez remek alkalom lenne, hogy találkozhassak ezekkel a lányokkal."

A darab Harlemben játszódik, egy afroamerikai család hétköznapjait mutatja be. Látszólag távoli a párhuzam a magyar valósággal, de a globalizált társadalom mára ugyanazokat a társadalmi feszültségeket termeli ki. "Aki eljön megnézni az előadásunkat, egy öt hónapos próbafolyamat eredményét láthatja, amelybe a három kiváló színész fokozatosan kapcsolódott be. A lányok saját lakóterükben fogadják a nézőközönséget, így bepillantást engednek abba is, hogy hol élnek ők. Egy kortárs darab, húsbavágó aktuális kérdésekkel, kiváló színészek, két gyönyörű lány, egy fiatal filmrendező és egy különleges helyszín."

Amikor egy kortárs amerikai drámát a Rákospalotai Leánynevelő Intézet lakói együtt játszanak el színészekkel, bent az intézetben, akkor nemcsak a tinédzserkori terhességről, a környezetvédelemről, a fenntartható fejlődésről és a kirekesztésről akarnak beszélni, amiről Kia Corthron drámája beszél, hanem szeretnék megmutatni, hogy milyen csodálatosak ők maguk, az intézet javulásra ítélt lakói.

A produkció a november 20-i premier után november 23-án és december 10-én este 7 órakor is látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr357999557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása