7óra7

Önkormányzati kölcsönt kap a Bárka Színház Józsefvárostól

Önkormányzati kölcsönt kap a Bárka Színház Józsefvárostól

2013. 07. 06. | 7óra7

Bárka Színház A kerületi fenntartású színházat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) január 1-jén átvette volna, azonban ezt jogértelmezési kérdések miatt még nem tudta megtenni.

Az idei költségvetésben az egyetem már megkapta a Bárka további finanszírozásához szükséges forrást, azonban a tulajdoni helyzet rendezéséig nem tud közvetlenül támogatást folyósítani a színháznak.

A kulturális intézmény folyamatos működésének biztosítására 10 millió forint összegű kamatmentes kölcsönt szavaztak meg a képviselők Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára. Ezt a határozat értelmében idén október 31-ig kell visszafizetni az NKE-től beérkező forrásokból, valamint az állami támogatásból.

A városrész vezetője korábban jelezte: fontosnak tartja, hogy a kerület támogassa a színházat egészen addig, míg a teátrum jogi helyzete mindenki számára megnyugtatóan rendeződik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr898001103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása