7óra7

Nyolc bemutató a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

Nyolc bemutató a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Weöres Sándor Színház, Szombathely Jordán Tamás, a színház nemrég újabb öt évre kinevezett igazgatója a következő évadról tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az eddigi háromezer bérletes mellé további kétezer nézőt szeretnének megnyerni, rendszeres színházlátogatóvá tenni. Beszámolt arról is, hogy Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a színház rövidesen meghívásos drámapályázatot ír ki, és országos szavalóversenyt rendez.

A bérletes előadások sorában a nagyszínpadon előadják Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját Jordán Tamás rendezésében, ennek bemutatója szeptemberben lesz. Novemberben Wasserman-Leigh-Darion La Mancha lovagja című műve kerül színre Silló Sándor rendezésében, 2013 márciusában pedig Anthony Shaffer Mesterdetektív című színművét mutatja be a színház Horgas Ádám rendezésében. Jövő májusban Mohácsi János rendezésében kerül színre Peter Shaffer Black Comedy című darabja.

A kamaraszínházban októberben mutatják be Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című művét, ezt követi decemberben Georges Feydeau Kézről kézre című színműve. 2013 februárjában Dosztojevszkij A félkegyelmű című művét láthatja a szombathelyi közönség, jövő májusban pedig Egressy Zoltán Portugál című darabjának bemutatójával zárul a tervezett premierek sora.

Az idei évad kínálatából a nagyszínpadon továbbra is műsoron marad a Kabaré (kritikánk itt a Chicago a Szentivánéji álom valamint a Nők iskolája A kamarában továbbra is megy a Tizenkét dühös ember a Hetvenhét a Rák Jóska dán királyfi (kritikánk itt és a Top Dogs (kritikánk itt - sorolta az igazgató. A színház stúdiószínpadán folytatódik A jó pálinka itassa magát című est, valamint a Varázskendő-Egérbolygó, illetve a Széllel szembe című est, Jordán Tamás önálló stand-up fellépése.

A direktor elmondta: terveik között szerepel, hogy a 2012-2013-as szezonban a színházra tanító, nevelő előadást is létrehoznak Miből lesz a cserebogár címmel. Ez a produkció azt mutatná meg, hogyan teljesedik ki egy jelenet az olvasópróbától a bemutatóig, mit ad egy színházi darabhoz a rendezői instrukció, a díszlet, a jelmez, a zene, a koreográfia és a világítás.

A Weöres Sándor évforduló napján a szerző Szent György és a sárkány című művének díszbemutatóját tartják. Szintén az évfordulóhoz kapcsolódva a szezon bérletes ifjúsági előadásai között szerepel a Katona József Színház szombathelyi születésű művészének, Fekete Ernőnek Mennyekbe vágtató prolibusz. című Weöres-estje (kritikánk itt

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr68000505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása