7óra7

Nemzetközi pályázaton keres új intendánst a milánói operaház

Nemzetközi pályázaton keres új intendánst a milánói operaház

2013. 07. 06. | 7óra7

Teatro alla Scala, Milánó Olasz sajtóbeszámolók szerint az ötletet Giuliano Pisapia milánói polgármester, a La Scala Alapítvány elnöke vetette fel.

Az újságok megjegyezték, hogy a nyitott intendánsi pályázat újdonságnak számít a milánói operaház történetében. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a Scala kereste meg a szakmában ismert neveket és kérte fel őket az állás betöltésére.

A pályázat részletei még nem ismertek. A lapok annyit tudtak meg, hogy az új intendáns kevesebbet fog keresni elődjénél a Scalánál is meghirdetett takarékosság jegyében.

Az új intendáns júliustól kezdi el munkáját Lissner mellett, aki két év múlva távozik a párizsi opera igazgatói helyére. Lissner 2005 óta vezeti a Scalát.

Talán csak a 19. században volt rá precedens, hogy az az impresszárió kapta meg a Scalát, aki a legtöbbet fizetett érte az akkori királyi kasszába - írta a Corriere della Sera.

A milánói napilap hozzátette, a nyílt pályázat veszélye az, hogy "túl sokan vagy túl kevesen jelentkeznek, és ha nem lesz közöttük megfelelő jelölt, akkor utána úgyis felkérésre kell találni valakit".

A Corriere a Bocconi milánói egyetem felmérését idézte, mely szerint a Scala a mai napig a milánói gazdaság egyik pillérének számít: az operaházba befektetett minden egyes euró ennek majdnem háromszorosát "termeli" azzal a munkával, amelyet a színház ad többek között a beszállítóinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr197998761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása