7óra7

Molnár Piroska a kaposvári színház örökös tagja

Molnár Piroska a kaposvári színház örökös tagja

2013. 07. 06. | 7óra7

Molnár Piroska Babarczy László rendező, egykori igazgató és Tóth Béla színész után nyerte el a címet.

Molnár Piroska átveszi az örökös tagságról szóló elismerést

A színésznő 1971 és 1978, majd 1984 és 2002 között volt a kaposvári színház társulatának tagja. A Színházi Adattár szerint 86 előadásban működött közre a teátrumban. Eljátszotta itt többek között Cecíliát (Kálmán-Stein-Jenbach-Gábor-Békeffi-Kellér-Mohácsi-Mohácsi: 1916, avagy a Csárdáskirálynő), Margarita Ivanovnát (Erdman: Az öngyilkos), Rizit (Örkény: Pisti a vérzivatarban), Iokasztét (Szophoklész-Babarczy-Lukáts: Oidipusz király), Margit királynét (Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő), Goldét (Bock: Hegedűs a háztetőn), Nyinát, illetve Arkagyinát (Csehov: Sirály), Agrippinát (Kosztolányi-Babarczy: Néró, a véres költő), Pollyt, illetve Kocsma Jennyt (Brecht: Koldusopera), Galactiát (Barker: Jelenetek egy kivégzésből), Pulherija Alekszandrovnát (Dosztovejszkij-Bezerédi: Bűn és bűnhődés), Rebecca Nurse-t (Miller-Mohácsi: Istenítélet), Claire Zachanassiant (Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása), Vizynét (Kosztolányi-Bezerédi-Merényi: Édes Anna), Aasét (Ibsen: Peer Gynt), Böbét (Kornis: Kozma), Donna Catét (Goldoni: Velencei terecske), Emilie-t (Brecht: Baal), Bors nénit (Nemes Nagy: Bors néni), Mrs. Lovettet (Sondheim-Bond-Wheeler: Sweeney Todd), Linát (Móricz-Móricz: Rokonok), az Anyát (von Horváth: Mesél a bécsi erdő), Fjokla Ivanovnát (Gogol: Háztűznéző), Grusét (Brecht: A kaukázusi krétakör), Lisbethet (Sütő: Egy lócsiszár virágvasárnapja), Liberát (Goldoni: A chioggiai csetepaté), Natasát (Gorkij: Éjjeli menedékhely), illetve 2010-ben Szerémi grófnét (Csiky: A nagymama

Rátóti Zoltán, Tóth Eleonóra, Serf Egyed a Nagymama-díj átadásakor

Ugyancsak ezen az estén vette át a Molnár Piroska alapította Nagymama-díjat Tóth Eleonóra (aki egy éve, színpadi rosszulléte, majd hosszabb kórházi kezelése okán nem szerepelt a Csiky Gergely Színház színpadán) és Fándly Csaba.

Elöl: Molnár Piroska és Fándly Csaba a Nagymama-díj átadásakor

Molnár Piroska elmondta: amíg él, minden évben át fogja adni két társulati tagnak a díjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577999445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása