7óra7

Mohácsi-rendezésben éled újjá Hippolyt, a lakáj

Mohácsi-rendezésben éled újjá Hippolyt, a lakáj

2013. 07. 06. | 7óra7

A Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadás Zágon István darabján alapszik, ennek nyomán írta Nóti Károly az 1931-es film forgatókönyvét, de a produkció nem a filmet dolgozza fel, hanem az eredeti művet. "A baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls Royce szervíz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos... És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség. Valaki, akit a ruha tesz, aki tudja, hogy döglik a légy, hogy jobb ma egy túzok, hogy az élet nyakig tejfel, de aki látott már karón is varjút, és aki csak gatyába rázza az egész kócerájt."

A nyolcvanas években a Vajda testvérek és Verebes István a Játékszínben vitték sikerre a történetet, Benedek Miklós, Szacsvay László, Molnár Piroska, Bajor Imre, Hollósi Frigyes, Borbás Gabi és Horváth Tivadar főszereplésével. Ezúttal Hippolytot Kulka János, Schneider Mátyás nagyfuvarost Elek Ferenc, a feleségét Csákányi Eszter alakítja, a további szerepekben Téby Zita, Pető Kata, Boros Anna, Mertz Tibor, Nagy Viktor és Pál András látható. A díszletet Khell Zsolt, a jelmezt Remete Krisztina tervezi, az előadás dramaturgja Perczel Enikő. A Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda közös bemutatóját Mohácsi János rendezi, producere Orlai Tibor.

>>> Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr247998687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása