7óra7

Módosulnak a társasági adókedvezmények befogadásának szabályai

Módosulnak a társasági adókedvezmények befogadásának szabályai

2013. 07. 06. | 7óra7

A tao törvény az előadó-művészeti szervezeteknek nyújtható adókedvezményes támogatásokat illetően a közelmúltban módosult - emlékeztetett az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága.

A támogatás után járó adókedvezmény mértéke alapesetben az előző évi, az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban teljesített jegybevételen alapul, átmeneti rendelkezésként azonban idén az előadó-művészeti szervezetek választhatnak, hogy a tao-támogatások befogadása során a 2012-ben vagy pedig a 2013-ban szerzett, illetve megszerzendő jegybevételüket kívánják-e bázisként érvényesíteni.

Módosulnak a támogatási igazolások kiadásának eljárási szabályai is. A korábbi szabályozáshoz képest jelentős változás, hogy az előadó-művészeti szervezetek támogatói június 1-től nyújtott támogatások esetében a támogatás nyújtását követő 90 napon belül kérelmezhetik a támogatási igazolások kiadását.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427998417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása