7óra7

Mirr-Murr Veszprémben

Mirr-Murr Veszprémben

2013. 07. 06. | 7óra7

"Ez az a szép eset, amikor az írót felkérik írásra, hiszen íróasztalnak nem szívesen ír senki. Azért is örültem a felkérésnek, mert szeretem a színházat, ami egészen más élményt ad, mint a könyv" - mondta Csukás István csütörtökön az MTI-nek. Hozzátette: örömmel állt neki kedvenc két mesealakját, Mirr-Murrt és Oriza Triznyákot egy új műfajban bemutatni.

Mirr-Murr, a kandúr

A mesejátékban - amelyet Csukás István a Petőfi Színháznak írt - a két cicának most az a közös célja, hogy bekerüljenek a Kóbormacskák Világszövetségébe, ezért három próbát kell teljesíteniük. Ezt megteszik és elindulnak a Nagy Odvas Kéményhez, ahol a világ kóbor macskái üléseznek. Ám a végén csak Mirr-Murr ér oda.

"Mirr-Murr a naiv, a szelíd, míg Oriza Triznyák a vagány, a bátor macska. Két különböző karakter, ami jó alkalmat ad a színészeknek a játékra. Végül Mirr-Murr ér célba, mert a csibész Oriza Triznyák lecsábul egy kártyapartira" - árulta el Csukás István.

Az író a vasárnapi bemutatón más elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni, de tervezi, hogy megnézi az előadást. "Nemcsak azért, mert szeretem a színházat és a gyerekeket, hanem mert ez az író számára jó iskola: beülök közéjük és figyelem a reakcióikat, hogy mikor nevetnek, mikor lankad esetleg a figyelmük. Ebből sokat tanulok" - osztotta meg tapasztalatait Csukás István az MTI-vel.

Juhász Róza rendező azt emelte ki, hogy Mirr-Murr egy falusi kismacska, aki tele van kíváncsisággal, álmokkal és vágyakkal. Olyan, mint egy mai kisgyerek: elindul felfedezni a világot. "Mirr-Murr is csak akkor juthat el a célig, ha kiállja az élet nehéz próbáit. Figyeljünk rá, hátha mindannyiunknak segíthet ebben" - mondta a rendező.

A címszerepet Horváth Zoltán, Oriza Triznyákot a Vígszínház tagja, Karácsonyi Zoltán formálja meg.

A zeneszerző Sáry László érdemes művész, a koreográfus a Harangozó-díjas Demcsák Ottó, a díszlet- és jelmeztervező Libor Katalin.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167998961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása