7óra7

Mirkó királyfi – mese megfelelésekről és rögeszmékről

Mirkó királyfi – mese megfelelésekről és rögeszmékről

2013. 07. 06. | 7óra7

A HOPPart és a MaNNa közös produkciójaként egy új magyar gyerekdarab született Litvai Nelli tollából. A kalandos élőzenés mesejáték alapja egy magyar népmese, mely most modern értelmezésben új életre kel. Bemutató március 28-án délután fél 5-kor a Millenáris Fogadóban.

A történet szerint az agg, sok harcot megjárt Viharszívű Roskó királynak egyik szeme mindig sír három semmirekellő fia miatt. A fiúk ezt nem hagyják annyiban: Barkó, Rafkó és Mirkó elindulnak, hogy a királynak örömet szerezzenek - elhozzák neki rég nem látott vitéz barátját - kiállják a próbákat és elnyerjék apjuk megbecsülését.

Mirkó királyfi - Herczeg Tamás, Friedenthal Zoltán

A mese szól az apákról, a fiúkról, megfelelésekről és rögeszmékről, családról és kihívásokról, sok humorral és zenével.

Az előadásban a HOPPart társulat tagjai (Barabás Richárd, Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Szilágyi Katalin) mellett láthatjuk még Rusznák Andrást a címszerepben, továbbá Rusznák Adriennt és Chován Gábort. A mese állandó muzsikusa, aki a történet minden mozzanatát különleges hangszereken kíséri: Ágoston Béla, a darab zeneszerzője.

Mirkó királyfi - werkfilm

Baksa Imre nem először rendez gyerekeknek: saját csapatával, a Neptun Brigáddal, három éve mutatták be a Világszép nádszálkisasszonyt amely szintén Litvai Nelli írása alapján készült, és amit azóta is telt házzal játszanak. Tavaly pedig az egri Harlekin Bábszínházban rendezte a Betlehemi csillag előadást. Baksa Imre nem csak rendezőként dolgozik a HOPPart társulattal - a Korijolánuszban színészként láthatjuk.

>>> Mirkó királyfi – színlap, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr68000921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása